Forside Indhold og distribution Film

Netflix laver ’Frækkere end politiet tillader 4’

-

Axel Foley vender snart tilbage til tjenesten.

Streaming-tjenesten, altså. Netflix, for nu at være helt præcis. Eddie Murphys klassiske firser-karakter dukker op i den fjerde ’Beverly Hills Cop’-film i serien, og måske også i en femte film. Filmselskabet Paramount, der ejer rettighederne til serien, har nemlig lavet en aftale med Netflix.

Aftalen er ifølge Deadline en slags licensaftale, hvor Netflix får lov at producere den fjerde Axel Foley-film, og har option på en femte. Det sidste betyder, at Netflix kan vælge også at producere den femte film, hvis de mener, den fjerde er en succes.

Annonce:

Der er ikke fastsat nogen premieredato, indtil videre er det blot samarbejdsaftalen, der er blevet annonceret. Således er der heller ikke nogen instruktør eller manuskriptforfatter på. Men den oprindelige producent, Jerry Bruckheimer, bliver involveret igen – og det samme bliver Eddie Murphy, naturligvis.

Murphy har efter en lidt død periode netop haft succes med filmen ’My Name Is Dolemite’ på Netflix, der portrætterer Rudy Ray Moore, en kult-entertainer fra 70’ernes bølge af såkaldte ’Blaxploitation’- film. Filmen har givet Eddie Murphy nogle af de bedste anmeldelser, han har fået i årevis.

Længe undervejs

Angiveligt har en reboot af ’Frækkere end politiet tillader’-serien være undervejs længe, men det er ikke lykkedes Paramount for alvor at give den luft under vingerne. Ifølge Deadline var selskabet tæt på at få gang i en tv-serie, der også skulle have Eddie Murphy ombord som Axel Foley, men den blev aldrig til noget.

Axel Foley er ikke den eneste karakter fra hans tidligere film, som Eddie Murphy planlægger at genoplive. Der er også en opfølger på vej til en anden af komikerens største hits, nemlig ’Coming to America’.

Som en del af aftalen får Netflix indlfydelse på, hvem der skal instruere og skrive filmen, selv om det meste af produktionen kommer til at foregå i Paramounts regi. Det er første gang, de to selskaber arbejder så tæt sammen om en ny produktion, men slet ikke første gang de samarbejder.

Paramount har tidligere skudt store, færdige produktioner, som de ikke troede kunne klare sig i amerikanske biografer, af på Netflix. Det gælder for eksempel ’Annihilation’ og ’The Cloverfield Paradox’, der begge endte med at blive hits på streamingtjenesten.

 

Annonce:
Forrige artikelDisney+ bød mere end 10 mio. abonnenter velkommen på første dag
Næste artikelNu kommer B&Os tv-flagskib i 65″
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.