Forside * Nyheder

Sharp viser ultra tyndt sammenrulleligt OLED frem

-

Sharp har udviklet et sammenrulleligt OLED display der er ultra tyndt.

Sharp har udviklet en prototype af et sammenrullelight OLED TV i samarbejde med den amerikanske broadcaster NHK – der er japans svar på DR.

Annonce:

Displayet er af typen flexible organic EL, og er et OLED display med pixels der lyser op i hver deres farve. Modsat LGs OLED displays, hvor der sættes farvefiltre foran et OLED panel der lyser hvidt, så lyser de enkelte pixels op i de rød, grønne og blå grundfarver.

Det giver et tyndere display, fordi der er færre lag, og det lykkedes Sharp at holde dette display nede på 0,5 mm i tykkelse. Det har også betydning når displayet rulles sammen, sammenrullet fylder det ikke mere end 2 cm i diameter.

 

 

Skærmstørrelsen på denne prototype er 30″ og opløsningen er 4K UHD (3.840 x 2.160 pixels). Billedmotoren leveres af NHK, hvor der har været fokus på uniformitet på lys og klarhed på skærmen.

Selvom skærmen kun er 30″ så kalder Sharp det selv før verdens største 4K OLED display uden farvefiltre.

Det er ikke første gang at Sharp forsøger sig med OLED TV. Tilbage i 2018 forsøgte de at etablere en produktion, men måtte sande at det var svært at skabe et produkt der kunne konkurrere på pris med de koreanske og kinesiske leverandører. Men nu viser de at de har ekspertisen til at producere et ultra tyndt sammenrulleligt OLED.

 

Video

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.