Forside Produkter Mobil

TEST: Huawei Watch GT2 – Et smartur med smart design

-

Vi har testet det nye Huawei Watch GT2, der er et smukt designet smartwatch, som kan hjælpe med at måle din træning, søvn og puls.

Huawei har længe været i markedet for smarte ure, og Huawei Watch GT2 er mere af alt det gode, der kom i GT modellen sidste år.

Modellen vi testede var 46 mm i sølv med en brun læderrem (Classic modellen), men du kan også få Huawei Watch GT2 i hel sort med sort rem (Sport modellen). Personligt synes jeg dog at sølvmodellen er mest elegant.

Annonce:

 

 

Firmware opdatering af uret

Udpakning og Installation

Huawei Watch GT2 kommer i en elegant sort æske, der udover uret indeholder et USB-A til USB-C opladningskabel og en lille magnetisk dock, som skal bruges til at oplade uret. Der er ingen strømforsyning med, så der skal du bruge en af dem du allerede har. Der medfølger også en sort gummirem, hvis du ikke vil bruge den allerede monterede læderrem.

 

Huawei Watch GT2 og et Apple Watch ved siden af hinanden

Modellen vi testede var 46 mm. Der findes også en 42 mm. model som nok mere er møntet til kvindelige brugere.

Designet minder meget om et rigtigt klassisk ur, og uret betjenes ved tryk eller fagter på skærmen eller de to knapper der er i øjne side. På undersiden er der forskellige sensorer til bl.a. måling af puls, hjerte, stress og søvn.

 

Pulsmåleren

Der er også en indbygget højttaler og mikrofon i uret, som udover notifikationer kan bruges til at lytte til musik og modtage og afvikle telefonopkald via Bluetooth.

For at installere uret skal man hente to apps Huawei Health som er Huawei’s sundheds app, og app’en Huawei Mobile Services. Vi installerede det på en OnePlus 7T Pro, men du kan installere uret på næsten alle Android telefoner og iOS enheder.

Installationen er ganske nem, og efter installationen er det bare at komme igang.

Uret er iøvrigt vandtæt med en 5ATM certificering, der gør at det er velegnet til Stænk, Regn eller sne, Brusebad, Svømning, Hovedspring og Snorkling, så du kan sagtens beholde uret på, når du snorkler på ferien.

 

Skærmen er AMOLED

Skærmen

Huawei Watch GT2 i 46 mm. kommer med en 1.39” AMOLED skærm, der tænder ved at du bevæger uret op imod dit ansigt. Det har ikke allways-on, men det sparer til gengæld også på batteriet.

Da vi fik uret havde vi lidt problemer med at den nogle gange ikke tændte skærmen når du bevægede håndleddet, men midt i testen kom der en software opdatering, der løste problemet

Skærmen er dækket af 3D glas, der er slebet i en pæn vinkel, og som giver et meget eksklusivt udtryk. Lyset på OLED skærmen er rigeligt fint til at skærmen let kan læses uanset hvor meget lys du du kigger på uret i.

Sammen med uret kommer der en stor håndfuld urskiver, men min personlige favorit blev “Urban”, der for mig minder mig mest om et ur, uden at virke for prangende eller ligegyldig, men der er med garanti andre, der hellere ville have nogle af de andre skiver, og det er gudskelov let at skifte via app eller direkte på telefonen.

Jeg savner dog en shop, hvor jeg kunne købe andre urskiver, ligesom man kan på f.eks. Samsungs smarture.

 

Huawei Health

Lite OS software – Fin brugerflade, og gode notifikationer

Du betjener de forskellige funktioner enten ved at stryge på skærmen, eller ved at bruge de to knapper på siden af uret. Øverste knap giver dig en oversigt over de forskellige programmer der er installeret på telefonen, og den nederste giver dig adgang til de 15 forskellige træningsformer der er på telefonen. Du kan bruge uret både til løb, svømning, cykling og klatring i bjerge eller på vægge. Og for de fleste er man godt dækket ind, også selvom man blot træner i et fitnesslokale, for romaskine virker den også med.

 

Så skal du bare igang med træningen – GPS’en er klar.

Jeg skal skynde mig at sige, at jeg ikke er den store forbruger af disse forskellige øvelser, men både gåture og lettere løb virkede fint, oven i det så er den kontinuerlige pulsmåler guld værd, hvis man som mig har en tendens til at have for høj puls.

Den indbyggede stresssmåler har jeg svært ved at vurdere om hvor godt den virker, til gengæld virker den indbyggede søvn-tracker også rigtigt fint, hvor den viser både rem og dyb søvn.

Skridttælleren er god, ligesom de GPS baserede tjenester fungerer fint. Desværre kan man ikke bruge de data i mere kendte apps

 

Medieafspilleren på Huawei GT2

Telefonen kommer med 4GB lagerplads, hvor du kan gemme musik, som du så kan afspille direkte fra uret via bluetooth til dine trådløse hovedtelefoner uanset mærke. Medieafspilleren er ikke køn, men den virker og du kan let skifte mellem numre, og skrue op og ned for lydstyrken. Og har du glemt dine hovedtelefoner, kan du høre musikken via den indbyggede højttaler. Det er ikke HiFi, men den bedste lyd, er jo altid den du har med ved / på hånden.

“Find min telefon” er en super effektiv måde at finde sin smartphone, hvis man ikke lige kan finde den. Det morsomme er at din telefon råber “I’m here”…

Jeg savner en appstore til LiteOS, hvor man f.eks. kunne købe eller hente support for andre kendte fitnesstrackere, men har man bare brug for et smartur der giver notifikationer og holder styr på din træning sammen med Huawei Health, så er man godt dækket ind.

For app’en Huawei Health giver dig næsten alt den info du har brug for når det gælder træning, men den virker ikke sammen med mange af de mest brugte af slagsen.

Huawei’s app findes iøvrigt både til Android og iOS. Og jeg skal lige understrege, at bruger du Huawei Watch GT2 med iOS, kan du faktisk dele dine data med Apple Health også.

 

Vejrudsigt

Utrolig imponerende batteritid

Huawei Watch GT2 kommer med et 455 mAh batteri, og sammen med Huawei’s egen KIRIN A1 chipset og Bluetooth 5.1 er det med til at give uret en sindsyg imponerende batteritid.

Jeg har testet uret i knap en uge, og jeg er stadig på over 50% batteri, så jeg er ikke i tvivl om at de fleste let får to ugers batteritid som lovet med dette ur.

Kører du daglige hårde workouts med GPS slået til hele tiden, kan det godt være at du må “nøjes” med én uge, men det er jo sindsygt imponerende sammenlignet med Apple Watch hvor man er glad for to dage, hvis man ellers når det.

Så batteritiden er klart godkendt

 

Konklusion

Min kone bruger selv en Huawei Band 3 fitnesstracker, og hun er super glad for det, og jeg må indrømme at jeg til dagligt bruger et Apple Watch, men jeg er altså super imponeret over den ydelse du får med et Huawei Watch GT2. Og så får du altså et smartur, der rent faktisk ligner et ur. Der er Apple stadig lidt klodset i sit design.

Det er nok at stramme den at kalde det et smartur, fordi der ikke er et kæmpe univers af smarte funktioner i det, men det er klart et af de bedste ure jeg har set når det gælder batteritid, notifikationer og daglig brug.

Huawei Watch GT2 giver dig de funktioner du mest har brug for, og til en pris på under 2.000 kr. Så vil du gerne igang med et smartwatch, og se om du kan vænne dig til at se dine skridt og puls løbende, ligesom du får dine notifikationer fra SMS osv. på dit håndled, så er Huawei Watch et godt bud.

Det jeg dog savner mest er en appstore til LiteOS ligesom det ville være lækkert med en større samling urskiver, der rent faktisk får den til at ligne et ur.

 

Pris og levering

Huawei Watch GT2 kan købes allerede nu til en vejledende udsalgspris på 1.999,- og findes i 46 og 42 mm. Du kan få det i Classic (sølv) og Sport (sort)

Se dagspris her.

 

Specifikationer

Touchskærm

1,39” AMOLED touchskærmen har en opløsning på 454x454p leverer stærke farver og er dækket af et smukt 3D-glas, som giver en rammeløs oplevelse.

Sport- og wellness-funktioner

Dette smartwatch tilbyder mange funktioner og er målrettet dig, som har en aktiv livsstil. Det lader dig vælge mellem 15 sport-tilstande og har en indbygget fitness-coach, så du kan justere dit træningsniveau. Enheden giver samtidig tips og råd til, hvordan du kan forbedre din træning. Takket være den indbyggede GPS og flere forskellige sensorer giver dette smartwatch altid præcis information. Enheden er udstyret med TruSeen 3.5 teknologi til at måle din puls, og for at du kan komme til at forstå din krop bedre, måler enheden dine vaner og søvnmønstre via TruRelax og TruSleep 2.0 teknologierne.

Musik på håndleddet

Dette smartwatch har en intern hukommelse på 4 GB, så du kan lagre din yndlingsmusik. Du behøver blot at forbinde dit headset via Bluetooth, og så er du klar.

Smarte notifikationer

Forbind dit smartwatch til din smartphone via Bluetooth, så du kan modtage notifikationer og beskeder direkte på dit håndled.

Andre funktioner:

 • Bluetooth 5.1
 • GPS og GLONASS lokaliseringstjenester
 • 4 GB intern lagring, 32 MB RAM
 • 455 mAh batteri som holde ri op til 7 dage (baseret på brug)
 • 5ATM vandresistens
 • Accelerometer, gyroskop, magnetometer, pulsmåler, lyssensor, lufttryksensor, kapacitivsensor

Inkluderet i pakken:

 • Huawei Watch GT2 46 mm
 • Opladestation
 • Opladerkabel
 • Hurtigstartsvejledning
 • Information om sikkerhed og garantikort

Huawei Watch GT2

1999,-
8.3

DESIGN

8.5/10

SOFTWARE

6.5/10

SKÆRM

8.0/10

BATTERITID

10.0/10

Pris

8.5/10

Plus

 • Flot design
 • Imponerende batteritid
 • Pris under 2.000 kr.

Minus

 • Ingen Appstore
 • For få integrationer
Annonce:
Forrige artikelNetflix-topchef: ”Jeg har tænkt mig at abonnere på Disney+”
Næste artikelDanske Laserdisk brugere og elskere har fået deres egen forening
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.