Forside Nyheder

Vikingerne invaderer Netflix

-

Hitserien ’Vikings’ slutter efter seks sæsoner, men der kommer en fortsættelse…på Netflix.

Den engelsksprogede udforskning af vores fællesnordiske fortid, ’Vikings’ har indtil nu primært taget livtag med den første del af vikingetiden. Den har fokuseret på sagnkongen Ragnar Lodbrog og hans færden i 800-tallet, som er en fundamental del af de nordiske vikingesagaer.

Annonce:

Lodbrok døde i sæson fire, og siden har serien fulgt hans sønner. Men til december lander den sjette og sidste sæson af ’Vikings’ på HBO Nordic, hvor serien kan ses i Danmark. Serien er oprindeligt produceret for den canadisk-amerikanske tv-kanal History, hvor den kan ses i de lande, hvor kanalen er tilgængelig.

Men History ville altså ikke have flere sæsoner end seks og havde ikke mod på at fortsætte med at producere den relativt dyre serie. Men som det sker oftere og oftere, står en af streamingkanalerne klar til at tage over.

Netflix har meddelt, at de vil producere en fortsættelse til ’Vikings’, der skal hedde ’Vikings: Valhalla’. Og nej, der er ikke tale om noget som helst, der har med de danske ’Valhalla’-produktioner at gøre. Tværtimod samler den nye serie historien op 100 år efter, hvor sjette sæson af ’Vikings’ slutter.

 

Efter vikingerne

Dermed kommer vi ind i den sidste halvdel af vikingetiden, hvor mange af de mest berømte vikinger levede, herunder Leif Erikssøn, der som bekendt ramlede ind i det amerikanske kontinent mange hundrede år før Columbus (der teknisk set slet ikke nåede ind på selve kontinentet).

Andre kendte vikinger, der ifølge Netflix’ udmelding kan blive en del af den nye serie inkluderer Harald Hårderåde og Vilhelm Erobreren, hvis liv og regeringstid markerer en afslutning på vikingetiden og hvad der skete med vikingernes efterkommere sidenhen.

Man kan forvente den samme visuelt velproducerede og sådan nogenlunde historiske nøjagtighed som i den første omgang. Det sidste skyldes, at det er de samme folk, der står bag ’Vikings: Valhalla’, der også stod bag de første seks sæsoner. I spidsen står produceren Michael Hirst, der i sin tid skabte serien og fik solgt den til History-kanalen.

Om serien også lander på Netflix i Danmark, vil tiden vise. De første seks sæsoner kan som nævnt ses på HBO Nordic, men om disse flytter over på Netflix sammen med den nye serie er langt fra sikkert. Siden Netflix er involveret fra produktionsstarten er chancerne for, at serien også kommer på Netflix i Danmark, ret høje.

 

Annonce:
Forrige artikelCanal Digital skiller sporten ud i egen billig pakke
Næste artikelMay the force be with this Star Wars Galaxy Note10+
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.