Forside * Nyheder

Apple, Google, Amazon og Zigbee arbejder på åben standard for smartenheder

-
Foto: recordere,dk

Amazon, Apple, Google, Zigbee danner en arbejdsgruppe, for at udvikle en åben standard for smartenheder i hjemmet
.

Amazon, Apple, Google og Zigbee Alliance har i dag annonceret en ny arbejdsgruppe, som har planer om at udvikle og promovere anvendelsen af en ny, royaltyfri forbindelsesstandard, der skal øge kompatibiliteten for smartenheder til hjemmet, med sikkerhed som et grundlæggende designprincip.

I bestyrelsen for Zigbee Alliance sidder folk fra virksomheder som IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify (Philips Hue), Silicon Labs, Somfy og Wulian, der også er med ombord i arbejdsgruppen for at give deres bidrag til projektet.

Annonce:

Målet for Connected Home over IP-projektet er at forenkle produktudviklingen for producenter og øge kompatibiliteten for forbrugere. Byggestenene i projektet er en fælles overbevisning om, at smartenheder til hjemmet skal være sikre, pålidelige og brugervenlige.

 

Bygger på IP

Projektet bygger på internetprotokol (IP) og sigter efter at udvide mulighederne for kommunikation på tværs af smartenheder til hjemmet, mobilapps og cloud-tjenester samt at definere et specifikt sæt IP-baserede netværksteknologier til certificering af enheder.

Arbejdsgruppen vil benytte sig af en open source-tilgang i udviklingen og implementeringen af en ny, samlet forbindelsesprotokol i branchen. Projektet påtænker at gøre brug af bidrag fra smartteknologier til hjemmet, der er udviklet af Amazon, Apple, Google, Zigbee Alliance m.fl., og som er blevet testet på markedet.

Med beslutningen om at udnytte disse teknologier forventes det, at der sættes skub i udviklingen af protokollen, og at fordelene kommer hurtigere ud til producenterne og forbrugerne.

 

Formål: Enklere udvikling for producenter

Projektet har til formål at gøre det enklere for producenter at udvikle enheder, der er kompatible med smarttjenester til hjemmet og stemmetjenester såsom Amazons Alexa, Apples Siri, Googles Assistant m.fl.

Den planlagte protokol skal supplere eksisterende teknologier, og medlemmerne i arbejdsgruppen opfordrer producenterne til fortsat at udvikle nye produkter ved hjælp af de teknologier, der findes i dag.

Projektet Connected Home over IP er åbent over for producenter af enheder, leverandører af chips og andre udviklere i smart home-branchen, der gerne vil deltage og bidrage til standarden.

Interesserede kan læse mere på: connectedhomeip.com

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.