Forside Indhold og distribution Film

Bagmænd bag ulovlige streamingtjenester erklærer sig skyldige

-

Jetflicks og iStreamItAll havde titusindevis af betalende kunder.

De to streamingtjenester havde base i USA, men kunne også tilgås udefra med lidt teknisk kunnen. Den ene af dem havde et katalog, der var større end det udvalg, man kunne finde på Netflix, Hulu, Amazon Prime på det tidspunkt. Sammenlagt.

Annonce:

Der var bare den lille detalje, at Jetflicks og iStreamItAll udbød materiale, som folkene bag havde fået fingre i på ulovlig vis. Det ved vi nu, efter at to af i alt otte anklagede bagmænd har erklæret sig skyldige ved en domstol i Las Vegas.

Det var netop i Las Vegas, at de to tjenester havde base, selvom de benyttede sig af servere, der stod i Canada – angiveligt netop for at undgå alt for meget opmærksomhed fra de amerikanske myndigheder og for at gøre det sværere for sidstnævnte at lukke serverne ned.

36-årige Darryl Julius Polo er den ene af de to anklagede, der stod for at lægge indhold op på serverne. Ifølge en pressemeddelelse fra USAs justitsministerium benyttede han sig blandt andet af Torrent-sites og Usenet NZB-tjenester til at automatisere processen.

 

Udbød Netflix-serie

Således stod der maskiner i Las Vegas med software ombord, der ikke lavede andet end at hente film og tv-serier, så snart disse landede på nettet og derefter lægge dem op på serverne i Canada, hvorfra kunderne så kunne streame dem.

Polo var blevet dollar-millionær på dette, og størstedelen af omsætningen kom fra abonnementer på tjenesterne. Jetflicks kostede 10 dollar om måneden, ligesom Netflix gjorde på det tidspunkt, og endnu mindre, hvis man betalte forud.

Som Wired tidligere har rapporteret, så blev tjenesterne lukket ned i 2017 efter en FBI-aktion, hvor det lykkedes FBI-agenter at streame og downloade ulovligt indhold – heriblandt en af Netflix’ eksklusive egenproduktioner, ’The OA’.

Den anden anklagede, der netop har erklæret sig skyldig i sagen, er 40-årige Luis Villarino. Han stod primært for kodning af software og scripts til de to tjenester. Den ene af tjenesterne, Jetflicks startede helt tilbage i 2007 og havde ved sin kulmination over 37.000 abonnenter og flere end 183.000 episoder fra populære tv-serier i kataloget.

Annonce:
Forrige artikelAvis: Verden ønsker mere dansk TV end Danmark kan levere
Næste artikelLG overgår den officielle branchedefinition for 8K ULTRA HD-tv
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.