Forside Indhold og distribution Film

Effekterne var ikke færdige til premieren: ‘Cats’ udsendes allerede i ny version

-

Både smagfulde og knap så smagfulde vittigheder står nærmest i kø for at komme i brug.

Filmudgaven af Andrew Lloyd Webber-musicalen ’Cats’ har mildest talt haft en KATastrofal åbning i biograferne. Og det skyldes ikke bare, at filmanmelderne KATegorisk har vendt tommelfingeren nedad på filmen.

Publikum har også stukket kattehalen mellem benene og er løbet skrigende bort fra biograferne. I USA har ’Cats’ haft den 18. værste åbnings-weekend i 20 år, i hvert fald når man tager i betragtning, at filmen havde slået kløerne i flere end 3.000 biografer på premieredagen.

Annonce:

Der bliver nok peget en kattens masse fingre i forskellige retninger, når der skal deles skyld ud for MISeren. Da traileren dukkede op, var der allerede en masse mennesker på sociale medier, der mente at filmen lignede et MISfoster.

Men instruktøren Tom Hooper (Der også instruerede ’Les Miserables’, bedre kendt som ”Les MIS”) har allerede et andet svar på, hvorfor filmen ser ud til at floppe, og han er allerede ved at gøre rent i kattebakken. Det viser sig, at filmselskabet bag, Universal, var så forhippede på filmen skulle være klar til en julepremiere, at den slet ikke var færdig, da den fik premiere.

Ufærdige effekter

Hooper fortalte Variety, at han faktisk kun fik gjort filmen helt færdig søndagen før premieren i fredags efter at have arbejdet i 36 timer i træk. Det betød at den digitale kopi af filmen landede i biografer op til forpremierer og gallapremierer, der foregik i løbet af ugen, i sidste øjeblik.

Det betød blandt andet at en række digitale effekter ikke var færdiggjort i premiere-versionen. I PR-kampagnen for filmen er der blandt gjort en del ud af, at kattehår og -pelse var lavet digitalt og derfor var helt nyskabende. Men når filmen ikke er helt færdig, kan man f.eks. komme til at se Judi Dench’s helt menneskelige hånd, inklusive bryllupsring, som på billedet lækket på Twitter herunder.

Nu hvor filmen har haft premiere, har Tom Hooper insisteret på at sende en ny version ud i biograferne, hvor de manglende, digitale effekter er blevet lagt ind. Med andre ord kan biografgængere, der så filmen til premieren, komme til at se en anden version af filmen inden for en uge af dens liv i biografen. Og det er i følge The Hollywood Reporter helt uhørt og aldrig set før.

Det sker ofte, at der bliver skruet på en film mellem dens visninger ved filmfestivaler og dens offentlige premiere. Og det er måske endda endnu mere normalt, at der bliver justeret på den mellem dens tid i biograferne og dens premiere på skærmen hjemme i stuen. Men at udsende en ny version til biograferne så kort tid efter premieren er ikke hverdagskost.

Det kan naturligvis kun lade sig gøre, fordi langt de fleste biografer er gået over til digitale fremvisninger, og en ny udgave af filmen blot kan downloades til de DCP-servere, hvorfra filmene afvikles i biograferne. ’Cats’ vil dog angiveligt ikke blive distribueret via Internettet til biograferne, da dette anses for at være for usikkert.

I stedet bliver der udbudt en dedikeret, sikker satellit-forbindelse og sikre CDN (Content Delivery Network)-forbindelser, hvorigennem verdens biografer så kan hente den nye version af filmen. Dermed håber Tom Hooper så, at der kan blive rettet op på eventuelle MISforståelser, der kunne holde folk ude af biografsalene.

Annonce:
Forrige artikelMedie: Apple arbejder på eget satellit-netværk
Næste artikelTV-krigen: Dplay i vanskeligheder før det store rykind
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.