Forside * Featured

Medie: Apple arbejder på eget satellit-netværk

-
Foto: Shutterstock.com

Bloomberg: Apple arbejder på egen satellit-teknologi til Apple-enhederne.

Apple er igang med at udvikle deres eget satellit-netværk, lyder en rapport fra erhvervsmediet Bloomberg.

Egen satellit-teknologi ventes at kunne hjælpe Apple-enhederne med korttjeneste, navigation, sporing, dækning mm.

Annonce:

Projektet ledes angiveligt af Michael Trela og John Fenwick, to ingeniører der tidligere arbejdede for Skybox Imaging, et firma der arbejdede med produkter baseret på satellitbilleder. Skybox blev opkøbt af Google tilbage i 2014.

Hvis projektet føres ud i livet vil Apple få mere kontrol med hele ‘forsyningskæden’ og gøre Apple-enhederne mere uafhængige af andres tjenester inkl. mobiludbydernes.

Satellitterne ventes at kunne forbedre positionering (location tracking), forbedre mobildækningen, som bedre bredbånd via mobildata verden over.

Der er endnu ingen oplysninger om hvorvidt Apple også arbejder på egne satellitter, eller om de vil gøre brug af andres.

Ifølge Bloomberg er projektet endnu i en tidlig fase, og derfor er det ikke sikkert at det bliver til noget. Men ifølge deres oplysninger så ansætter Apple flere folk til projektet nu, og det ventes at kunne være klar indenfor en 5-årig periode.

Tim Cook, Apples topchef, viser ifølge Bloomberg interesse for satellit-projektet, og det ses som et positivt signal. Apples samlede udviklingsbudget var i 2019 på 108 milliarder kroner, men det vides ikke hvor stor en portion af dem der bruges på satellit-teamet.

Apple er ikke eneste teknologivirksomhed der viser interesse for satellit-teknologi. Både SpaceX og Amazon arbejder på bedre internetdækning via satellitter, projekter der kan ende med at sende tusindvis af satellitter i kredsløb omkring jorden.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.