Forside * Featured

Væltet af Black Friday: Proshop klarede ikke presset

-
Tekst: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Den store danske netbutik har fortsat i leveringsvanskeligheder i kølvandet på Black Friday.

Den store danske netbutik Proshop har slået sig op på et stort robotstyret lager med hurtig levering af elektronikprodukterne. Ofte har man kunnet bestille inden aften, og have varen næste dag.

Men til dette års Black Friday udsalg gik tingene ikke som planlagt, og netbutikken blev lagt ned af egen succes. De havde kalkuleret med 40.000 ordrer omkring årets Black Friday, men endte på knap 100.000 ordrer. Det skriver Finans.

Annonce:

Det væltede den ellers ofte så punktlige levering, og der er fortsat kunder der ikke har fået deres varer her en uge før jul. Normalt håndterer Proshop 4.000 forsendelser dagligt, og her skulle de pludselig håndtere yderligere 55-60.000, udover hvad de allerede havde forventet af ekstra.

 

Proshop: Vi blev væltet

“Helt ærligt; vi blev væltet på black friday. Vi har været for aggressive med priserne, og så har vi ikke haft kapaciteten til det, der kom”, lyder det fra direktør i Proshop, Ivan Jæger Christiansen, til Finans, og han fortsætter:

“Det er i bund og grund dybt beklageligt. Kunderne er vant til, at vi leverer dag til dag, og der er nogle af dem, der har ventet længe nu. Det er sgu for dårligt”.

Det strømmer i disse dage ind med dårlige anmeldelser på Trustpilot, og leveringstiden lader til at være et gennemgående tema.

Direktøren forventer at de fleste kunder får leveret inden jul. Alle ledige hænder i virksomheden står og pakker inkl. bestyrelsesformanden og grundlæggeren.

“Lige meget hvad man er ansat som i virksomheden, så står de og pakker på lageret lige nu. Det gælder selv bestyrelsesformanden og stifteren. Lige nu er vores altoverskyggende førsteprioritet at få sendt alt ud fra lageret, og så må alt andet vente”, fortæller Ivan Jæger Christiansen, til Finans.

 

Lager og robotlager udvides hos Proshop

Proshop er en af de forhandlere der har eget robotlager. Det er med til at holde leveringstiden nede, altså blot ikke denne Black Friday.

Men inden næste års Black Friday og julesalg, der vil Proshop have udvidet lagerkapaciteten 4-5 gange det i dag, med et robotstyret lager der vil være mere end dobbelt størrelse af det i dag.

“Jeg får et lager der er 4-5 gange så stort og et robotlager, der er over dobbelt så stort, så det bliver mere et spørgsmål om at skrue hårdt op for robotterne end et spørgsmål om menneskehænder”, fortæller Ivan Jæger Christiansen, til Finans.

Herunder en video fra tidligere i år, der viser hvordan Proshops robotlager og pakning fungerer. Selve pakkeprocessen er manuel, og det er her alle ledige hænder er indsat i disse dage.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.