Forside * Fokus

Her er Panasonics nye reference OLED

-

Panasonics nye HZ2000 OLED TV sender Hollywoods billedkvalitet ind i stuen.

Her på CES-udstillingen i Las Vegas, der har Panasonic netop annonceret deres nye reference OLED for 2020.

Annonce:

Deres nye topmodel for i år hedder TX-65HZ2000, og er et 65″ OLED TV hvor der er kælet ekstra for billed og lyd.

  • OLED-panelet i dette TV er et professionelt ‘Master HDR OLED Professional Edition’ der er ‘Tuned i Hollywood’, hvilket ifølge Panasonic giver 20% ekstra på peak brightness sammenlignet med TV baseret på standard OLED-displays.
  • Hollywood-level HDR grundet understøttelse af den nye Filmmaker Mode med ‘Intelligent Sensing’ *) og Dolby Vision IQ
  • Verdens første til at understøtte alle disse: Dolby Vision IQ, Filmmaker Mode, Dolby Vision, HDR10+ og HLG Photo.
  • Indbygget Atmos-højttalere der sender lyd op mod loftet.
  • Højttalerne er tuned af Technics med JENO Engine technology
  • HCX Pro Intelligent processor, der ifølge Panasonic er japansk teknologi der leverer uovertruffne detaljer og nøjagtighed til billedbehandlingen.

*) Panasonic’s ‘Intelligent Sensing’ kan dynamisk justere billedet baseret på det omgivende lys. Dette for at sikre at farver og billeder hele tiden matcher det skaberne ønskede, både i mørke og lyse rum.

Dolby Vision IQ er en udvidelse til Dolby Vision HDR, hvor billedkvaliteten optimeres som filmskaberne ønsker det, uanset niveauet af omgivende lys i omgivelser eller genre for indhold.

På kalibreringssiden er der også nyt. Det er nu muligt at kalibrere billedet nede i to nye niveauer på hhv. 0,5% og 1,3%, for en mere præcis gengivelse af farver og detaljer, dernede i den helt mørke ende som OLED TV kan levere. Det skulle være verdens første TV der tilbyder det.

En anden nyhed er at gengivelsen af Dolby Vision indhold også kan kalibereres nu.

HZ2000 understøtter også CalMAN billedgenerator med testbilleder fra Portrait Displays CalMAN kalibreringssoftware ligesom ISF-kalibrering (Imaging Science Foundation) også er understøttet.

Af stemmestyring og taleassistenter understøtter dette TV Google Assistant og Amazon Alexa. Det betyder at man kan styre dele af TV’et med tale.

 

 

Pris og tilgængelighed

Dansk pris og tilgængelighed er endnu ukendt.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.