Forside Indhold og distribution Film

Principiel dom i Højesteret: Ulovligt at vejlede i piratstreaming

-
Fotos: Shutterstock. Illustration: recordere.dk

Dansker dømt for at drive en hjemmeside, der vejledte i hvordan man tilgik piratindhold på nettet.

En 41-årig mand fra Odense har nu modtaget sin dom i Højesteret, efter at den principielle sag havde været igennem først Byretten, senere Landsretten og nu var endt i landets højeste retsinstans.

Det opsigtsvækkende er at manden ikke selv har distribueret piratindhold på nettet, men alene vejledt andre i hvordan de fik adgang. Dermed blev sagen principiel, og den første af sin art i Europa.

Annonce:

Den dømte oprettede en hjemmeside med vejledninger i brugen af pirattjenesten Popcorn Time, med links til andre hjemmesider, hvor programmet til at se med kunne hentes, samt vejledninger i hvordan man kunne sløre sin identitet gennem brug af VPN.

Manden bag hjemmesiden forklarede i retten at han havde oprettet den for at tjene penge på reklamer, og nåede indtil sidens lukning i 2015 at tjene mere end en halv million kroner på dette.

Selvom hjemmesiden ikke selv havde piratindhold liggende, så fandt retten at hans vejledninger havde til formål at få andre til at benytte piratstreaming, og vejledningerne gjorde det mere tilgængeligt. Dette sammenholdt med hans indtægter på at være “konsulent” gjorde at retten fandt belæg for ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter.

Manden blev idømt 6 måneders fængsel, der gøres betinget af 120 timers samfundstjeneste. Indtægterne fra reklamer på 506.002,92 kroner konfiskeres.

Dommen kan læses i sin helhed her.

 

Annonce:
Forrige artikelLad være med at købe en MacBook nu – der er nyt på vej
Næste artikelSony kommer ikke til at vise PS5 frem ved E3-messen til sommer
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.