Forside * Fokus

Sonos kritiseres for skrotpræmie på ældre produkter

-
Foto: Shutterstock.com

Få 30% rabat i bytte. Sonos opgraderingskampagne giver bagslag og møder kritik.

Opgradér dit gamle Sonos med 30% i rabat. Sådan lyder tilbudet i en aktuel kampagne, hvor man kan bytte udvalgte gamle Sonos-produkter, for rabat på nye.

Men nu giver kampagnen bagslag for Sonos. Det skriver BBC.

Annonce:

I disse tider, hvor genbrug er i fokus, der er det faldet flere Sonos-kunder for brystet, at denne kampagne skrotter Sonos-produkter der intet fejler.

For at opnå rabatten på 30% skal man nemlig sætte det gamle produkt, det man ønsker at opgradere fra, i ‘Recycle Mode’. Her deaktiveres produktet efter 21 dage, så det aldrig kan anvendes mere, og dermed er klar til elektronikskrot.

Twitter-bruger @atomicthumbs faldt over fem Sonos PLAY:5 (første generation) der var smidt ud, efter at have fået kniven gennem ‘Recycle Mode’.

Han arbejder i et genbrugscenter for elektronikskrot og finder ikke at dette er genbrug, men derimod spild af resourcer, at kassere elektronikprodukter på den måde.

Produkter der formentlig intet fejlede, og som repræsenterer en værdi af et par tusinde kroner på brugtmarkedet – hver.

 

 

Sonos skrotpræmie

“For at deltage i Trade Up-programmet og modtage 30% rabat, skal en kunde fortælle os via app’en, at de planlægger at sende deres gamle enhed til genbrug”, fortæller en repræsentant fra Sonos til BBC, og fortsætter:

“Kunden kan derefter indløse deres rabat på sonos.com eller hos en deltagende forhandler. Når de har fået deres nye enhed, kan kunden slette deres gamle enhed og deaktivere den. Derefter er det op til dem enten at aflevere den til genbrug lokalt, eller de kan returnere det til Sonos, så sender vi det til genbrug”.

Stifter af Tech-mediet Pocket-lint, Stuart Miles, mener at Sonos har håndteret det forkert.

“Hvis du bygger et simpelt produkt med lang levetid, køber folk ikke nye produkter, så konceptet med opgradering fra gamle Sonos-højttalere er glimrende, men bare at deaktivere produktet, og bede dig aflevere det på genbrugspladsen, giver ingen mening”, fortæller han til BBC, og fortsætter:

“Det ville være bedre at bede om bevis for, at du har givet den til en ven, hvilket ville være en meget pænere måde at gøre det på”.

Aktuelt er det produkterne Sonos Connect, Connect:Amp og PLAY:5 (1. gen) der kan benyttes som en del af opgraderingsprogrammet. Læs mere om betingelserne her.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.