Forside Nyheder

Kendt tv-anmelder dumper Apples Pro-monitor

-
Apple Pro Display XDR

TV-anmelderen Vincent Teoh fra HDTVTest har sammenlignet skærmen Apple Pro Display XDR med en reference monitor, og konklusionen er klar.

Da Apple lancerede den 50.000 kroner dyre monitor ‘Apple Pro Display XDR’ der var det med ordene “verdens bedste profes­sionelle skærm” – og det er fortsat sådan at der gøres PR for Apples skærm i salgsøjemed.

Nu har den kendte, og anerkendte, tv-anmelder Vincent Teoh fra HDTVTest haft skærmen til test.

Annonce:

Siden skærmen markedsføres af Apple som den bedste professionelle skærm i verden, så valgte han at teste den op imod en professionel reference-monitor Sony’s BVM-HX310.

En referenceskærm der koster omkring 290.000 kr, og som benytter den dyrere dual layer LCD-teknologi til billedgengivelsen.

 

 

Før selve sammenligningen lavede han en almindelig anmeldelse af Apple Pro Display XDR, hvor der måles lys, kontrast og nøjagtighed i farvegengivelsen og han demonstrerer nogle af de fejl han finder i billedgengiveksen.

Der var problemer med kontrasten og farvegengivelsen i ‘peak brightness’ og ‘screen uniformity’ var ikke i top. På baggrund af den indledende tjek der beskriver han skærmen som bedre til at forbruge indhold (content consumption) end til at lave det (content creation).

 

Op mod en referencemonitor

Herefter sammenlignede han Apple-skærmen med Sony BVM-HX310. Den reference-monitor som blev omtalt ved lanceringen af the Pro Display XDR.

Her kæmpede XDR-skærmen med at følge med, og Teoh ender med dommen, at Apples Pro-monitor ikke er et billigere alternativ for professionelle.

“Det ser ud til, at Apples marketingteam måske har været lidt oversælgende ved at kalde Pro Display XDR ‘verdens bedste pro-display”, fortæller Vincent Teoh ifb. med testen.

Apples skærm kommer til kort overfor reference-monitoren på flere områder, særligt i de mørke områder med ujævnheder i lyset, ‘blooming’-effekter og en sort-gengivelse der er mere grå.

Herefter giver han det eksempel, at hvis instruktør J.J. Abrams sidder og kigger dig over skuldrene og ønsker tilføjet lidt mere ‘lens flare’ i en scene, kan du så være 100% sikker at den VFX computergrafik som tilføjes, nu også gengives som ønsket på andre displays senere? Med Apples Pro Display XDR er der ingen måde du kan vide det, konkluderer han.

“Jeg synes ikke at Pro Display XDR er ikke noget for enhver seriøs professionel ‘colorist’. Når dagen er omme er Pro Display XDR blot en IPS-skærm med ‘local dimming’ bagbelysning i 576 zoner, der bærer Apples logo og koster fra 43.000 kr.”, lyder det fra Vincent Teoh.

Apple Pro Display XDR koster kr. 42.999,- med standardglas og kr. 49.999,- med nano glas. En eventuel Pro Stand (fod) koster kr. 8.699,-

Han slutter med at stille spørgsmålstegn ved om det er fair at sammenligne en computer-monitor til mellem 43.000 og 57.700 kr. med en referenceskærm til omkring 290.000 kr. Men han pointerer her, at Apple selv lavede sammenligningen i forbindelse med præsentationen af monitoren på udviklerkonferencen WWDC tilbage i juni 2019.

“Pro Display XDR leverer ikke nogen steder tæt på den konsistens og nøjagtighed, der kræves af referencemonitorer”, slutter Vincent Teoh.

Hele anmeldelsen kan ses på videoen ovenfor.

 

Annonce:
VIAMacRumors
Forrige artikelDiscovery laver ny aftale med Viasat
Næste artikelUden YouSee: Dplay gik ned under Superliga-premiere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.