Forside Nyheder

Kickstarter-projekt laver alle skærme om til touchskærme

-

Glamos er et af de crowdfunding-projekter, alle drømmer om at efterligne.

Folkene bag Glamos satte et mål på 10.000 dollar som grænsen for, hvornår de kunne sætte deres lille gadget i produktion. I skrivende stund er projektet ved at nå 25 gange så meget – 250.000 dollar – og der er stadig 20 dage tilbage af Kickstarter-kampagnen. Så Glamos bliver efter alt at dømme til virkelighed.

Annonce:

Og hvad er det så, der har begejstret crowdfunding-publikummet så meget? Glamos er en lille LIDAR-dims, der kan lave enhver skærm eller projektion om til en touchskærm. Kort sagt kan du for eksempel projicere noget op på en væg med en projektor og gøre væggen berøringsfølsom.

Det er ikke første gang, noget sådan er blevet forsøgt. Ovenstående journalist var for eksempel på besøg hos Microsoft for snart ti år siden for at se resultaterne af et inkubatorprojekt for unge iværksættere, der gjorde sjove ting med Kinect-kameraet til Xbox og Windows.

Her var der netop nogle unge tyskere, der havde fået Kinect’en til at virke i kombination med en projektor, sådan at enhver overflade kunne blive berøringsfølsom. Men Kinect-kameraet var stort og klodset og havde hverken høj præcision i berøringen eller et tilstrækkeligt stort berøringsfelt.

Klar til juli

Glamos benytter i stedet som nævnt en LIDAR til at opfange bevægelser i dens sensor-felt. De, der følger udviklingen inden for selvkørende biler vil vide, at en LIDAR er en ”laser-radar”, der sender lysstråler ud og opfanger, hvornår disse bliver brudt.

I selvkørende biler roterer LIDAR’en lynhurtigt, så en computer i bilen kan generere en konstant opdateret 3D-model af omgivelserne, som bilen kan navigere efter. Fordi Glamos kun behøver en 180 graders ”synsvinkel”, er det ikke nødvendigt med en roterende LIDAR. Men princippet er det samme.

Glamos opfanger lysbrydningerne i en radius på omkring en meter ud fra den. Dermed kan den gøre de fleste tv-fladskærme, projektioner på vægge, computerskærme eller laptops uden touchskærm berøringsfølsomme. Dens lille størrelse gør den endnu mere brugbar.

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for dens anvendelse, men det er klart at diverse mødelokaler og klasseværelser med projektorer kan få stor nytte af Glamos. Den fås i en normal version, der kører via USB, og i en Pro-version, der også understøtter Bluetooth.

Hvis du skulle være interesseret i at støtte projektet, kan du lægge 119 dollar for den normale udgave og 139 dollar for pro-versionen (hhv. ca. 800 kroner og 930 kroner før danske skatter og afgifter) på Glamos’ Kickstarter-side, hvor du også kan læse mere om den. Folkene bag lover, at leveringen af den starter til juli.

Annonce:
Forrige artikelKina: Nej, lige nu hindrer vi ikke Foxconn i at genoptage produktionen.
Næste artikelDerfor er ’Star Trek: Picard’ den vigtigste science fiction-serie lige nu
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.