Forside Nyheder

Bliver den næste Chromecast Ultra en Android TV-dongle?

-

Der kan være store forandringer på vej til Chromecast-platformen.

Chromecast er den eneste af de mest populære streaming-enheder, der ikke kan fungere helt af sig selv. Den kræver som bekendt en forbindelse til f.eks. en smartphone, hvorfra indholdet vælges og styres, hvorefter Chromecast’en tager sig af selve leverancen af indholdet til tv’et.

Men det kan snart være slut. I stedet er Google muligvis på vej til at putte Android TV på den dyreste Chromecast-model, Chromecast Ultra. Dette rygte kommer fra en kilde som 9to5Google har talt med, og som endda har set den kommende model med egne øjne.

Annonce:

For de, der ikke kender så meget til det, så er Android TV en fuldblods smart-tv/streamingboks-platform med mulighed for app-installation og dybere integration med Google Assistant end man ser på mange andre platforme.

Android TV har vundet en vis udbredelse, blandt andet ved at være det foretrukne smart-tv-interface på Sonys mest intelligente tv-modeller. Det er også Android TV, der driver den streamingboks, som mange mere nørdede eller spil-interesserede brugere har valgt at sætte til tv’et, NVIDIA Shield.

Kan komme senere i år

Det kræver dog noget flere hardware-kræfter at køre Android TV, end der normalt kan sidde i den lille Chromecast-dongle. Ifølge 9to5 Googles kilde betyder dette, at designet får en overhaling, der skiller den nye Chromecast Ultra ud fra mængden.

Den er rund, ligesom de andre, nuværende Chromecast-modeller, men i et ”blødere” design. Den helt store forskel er dog, at den nye Ultra-model kommer med sin egen, dedikerede fjernebetjening, som vi kender det fra Apple TV, Amazon Fire TV og så videre.

Fjernbetjeningen ligner ifølge 9to5Googles kilde netop en blanding af fjernbetjeningerne fra disse to platforme. Den er lige så strømlinet som Apple TV-fjernbetjeningen, men lidt tykkere, og ligesom på Fire TV-fjernbetjeningen er der en mikrofon i toppen, så du f.eks. kan give ordrer til Google Assistant uden at skulle være i fysisk nærhed af Chromecast’en.

Der ligger ifølge websitet Protocol allerede en ansøgning om godkendelse for fjernbetjeningen hos de amerikanske telemyndigheder FCC, og det peger på, at den nye Chromecast Ultra ikke er langt fra lancering. Meget tyder på, at den skulle være præsenteret under Google I/O til maj, men den event er blevet aflyst som så mange andre tech-begivenheder.

Hvis det viser sig at være tilfældet, kan vi formentlig forvente den i forsommeren, hvor Google forventes blandt andet at lancere en billigudgave af deres Pixel 4-telefon med modelnavnet 4a. Eller også bliver det engang i efteråret, når Googles hovednyheder, herunder en ny version af Android, bliver sluppet ud til offentligheden.

Annonce:
Forrige artikelFlere iOS 14-rygter: App-liste og håndskriftsgenkendelse til Pencil
Næste artikelTEST: Panasonic DP-UB9000 – den ukronede HDR konge?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.