Forside Produkter Mobil

iOS/iPadOS 13.4 rulles ud – nu med trackpad-understøttelse

-
En iPad med Logitechs Combo Touch-tastatur…nu med trackpad.

En anden stor nyhed er at tredjeparts-navigation nu virker i CarPlay Dashboard.

Rygtet var gået forud, men Apple-fans behøvede ikke vente helt til iOS/iPadOS 14 kommer på gaden for at kunne bruge en trackpad sammen med iPad og iPhone. Den mulighed er netop landet i en ny opdatering til version 13.4, der også rummer andre nyheder.

Den største nyhed er og bliver dog trackpad-understøttelsen, som er rettet mod at styrke iPad Pro i konkurrencen mod Microsofts Surface Pro. Muligheden for at bruge en trackpad med en markør og forskellige fingerstrøg har været en af sidstnævntes helt store konkurrenceparametre for folk, der gerne vil bruge deres tablet i professionelle eller produktionvitets-sammenhænge.

Annonce:

Det kommer efter, Apple for nylig annoncerede nye iPad Pro-modeller, hvortil du blandt andet kan købe et nyt ’Magic Keyboard’, der har en trackpad indbygget, sådan som man kender det fra tastatur-covers til Surface.

Men fordi understøttelsen sker på tværs af iOS og iPadOS 13.4, kan du også bruge tredjeparts-udstyr med trackpads sammen med f.eks. en almindelig iPad. Logitech har f.eks. annonceret en ny udgave af deres tastaturcover til iPad, der hedder Combo Touch (se billede ovenfor)

Her er der tilføjet en trackpad, og tastaturcoveret virker med såvel 2019-udgaverne af iPad og iPad Air, samt 2017-udgaven af iPad Pro.

 

CarPlay Dashboard virker med tredjeparts-kortapps

Der er dog masser af andet godt i den nye opdatering. Ud over trackpad-nyheden er den største nyhed nok, at tredjeparts-navigationsapps såsom Google Maps nu også virker med CarPlay Dashboard. Det betyder, at disse apps nu er helt integreret i CarPlay og virker bedre sammen med f.eks. afspilning af musik og Siri.

En anden mindre, men ikke desto mindre praktisk nyhed er, at det nu bliver sværere at slette e-mails ved et uheld i Mail-appen, takket være et nyt interfacedesign. I den samme afdeling er den mulighed for at dele foldere i iCloud, der blev præsenteret ved WWDC sidste år, nu en del af iOS og iPadOS.

I den mindre substantielle afdeling kan nævnes at TV-app’en nu kan sættes til at spare på data-flowet, hvis man ikke har ubegrænset databrug til rådighed, når man streamer fra de tilhørende apps. Og så er der også kommet nogle nye Memoji-stickers.

Der forventes naturligvis at komme langt mere nyt i iOS/iPadOS 14, når den dukker op. Den nye udgave af Apples mobile styresystem kommer til efteråret, men vil som vanligt blive teaset kraftigt under WWDC til juni, der i år kommer til at foregå udelukkende online.

 

Annonce:
Forrige artikelLukningen af antenne-tv med DVB-T udskydes
Næste artikelHuawei tilbyder nu Dankort app’en i deres AppGallery
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.