Forside * Nyheder

Kommende Surface-maskiner klar med Intels 10. generations-CPU’er

-

Meget tyder på, at en ny Surface Book er på vej med Intels nyeste CPU’er ombord.

Det er måske ikke nogen kæmpe-overraskelse, at Microsoft snart vil opgradere Surface-serien med nyeste chips. Det er dog lidt mere overraskende, at det kan ske, før vi forventer det – i hvert fald, hvis man skal tro to forskellige analyser af nye informationer, der er kommet for dagens lys.

Det hele er baseret på en lækage af nogle benchmark-data, som kommer fra den benchmark-dedikerede Twitter-kontoen @_rogame. Der er tale om et skærmdump af nogle benchmark-scorer for en CPU, som benchmark-programmet tydeligvis ikke kan genkende på navnet.

Annonce:

Men maskinen, den sidder i, har navnet  ’OEMTI OEMTI Product’, som ifølge Forbes er det navn, Microsoft giver til deres Surface-modeller, når de er i testfasen. Ifølge et andet medie, Pocket-Lint, er der tale om en maskine med en 2.7GHz TigerLake-U-CPU fra Intel.

Det er med andre ord den 10. generations-CPU, som mange potentielle laptop-købere formentlig venter på udbredelsen af. Vi har allerede set den dukke op i nye maskiner fra bl.a. Apple og Dell, der præsenterede en ny XPS 13-model med den nye generation ombord under CES.

Ny Surface Book inden sommer?

Pocket-Lint mener at vide, at benchmark-testresultaterne er fra en kommende Surface Laptop 4, der allertidligst kommer til efteråret, hvis Microsoft holder sig til deres vanlige lancerings-kalender. Det vil i givet fald være til oktober, men dette kan blive udsat på grund af Corona-krisen.

Forbes har dog en anden teori, der vil betyde, at vi ikke behøver vente helt så længe. De sammenligner den ovennævnte lækage med endnu flere informationer fra @_rogame, der viser benchmmark-resultater for en CPU med modelnummeret i5-1035G1.

Det interessante i den forbindelse er, at hverken Surface Pro-serien eller Surface Laptop-serien benytter sig af CPU’er med modelnumre, der ender på G1. De benytter sig i stedet, som @_rogame også skriver, af modelnumre, der slutter på G4 og G7.

Så hvad er det for en ny maskine, der er tale om? Forbes’ spekulation går på, at der i stedet er tale om en ny Surface Book. Denne serie trænger efterhånden til en opdatering, hvorimod både Surface Pro- og Surface Laptop-serierne begge blev opdateret i den sidste halvdel af 2019.

De fleste analytikere har gættet på, at vi kommer til at se en ny Surface Book 3 her i årets andet kvartal, og der har også været rygter (igen fra @_rogame) om at en af de nye Surface Book 3-konfigurationer ville være baseret på AMD Ryzen i stedet for Intel.

Hvis ikke Corona-krisen stikker en kæp i hjulet, kan vi altså måske allerede se et nyt medlem af Surface-familien med den nyeste generation af Intel-chips inden sommer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.