Forside * Featured

Nu kan du køre Android på iPhone 7…sådan da

-

Denne nyhed vil sikkert få mange til at stille spørgsmålet: ”Men hvorfor?”.

Det er næppe mange iPhone-ejere, der føler et stærkt behov for at installere et andet styresystem end iOS på deres iDevices. De fleste er nok ret glade for Apples mobile styresystem, ligesom Android-fans næppe vil have iOS på deres smartphones.

Men når det er sagt, så er der sikkert også blandt Rec.dk-læserne nogle, hvis indre nørd er lige præcis nysgerrig nok til at se, hvad der kan ske, hvis man kombinerer Apples hardware med Android. Og det er lige præcis, hvad Project Sandcastle handler om.

Annonce:

Bag projektet står David Wong og hans firma Corellium, et navn, der simpelthen må være inspireret af Star Wars, og Han Solos hjemplanet, Corellia. Han har lavet en version af Android, der kan installeres på iPhone 7 og 7+, og har oven i købet givet instruktioner om, hvordan det gøres. Det gjorde David Wong også allerede for ti år siden, hvor det lykkedes ham at få Android til at køre på en iPhone 3G.

Det skal med det samme siges, at der er tale om en endog meget begrænset styresystems-installation. Project Sandcastle er tilsyneladende stadig i en tidlig fase, hvor drivere til Apples hardware har været svære at efterligne eller kode.

Stort set ubrugelig…indtil videre

I hvert fald er der hverken hul igennem til lydhardwaren eller kameraet. Måske mere essentielt så virker hverken det mobile modem eller Bluetooth, så du skal ikke regne med at kunne bruge iPhone 7 til ret meget af, hvad du normalt bruger en smartphone til.

Derudover kan du ikke gemme noget i iPhonens lagerhukommelse, der er kun read-only-adgang. Dermed kan du naturligvis heller ikke installere apps fra Google Play Store. Det kan måske i endnu højere grad få én til at spørge: ”Men hvorfor?”

Project Sandcastle er imidlertid under udvikling, så med tiden, og med inputs fra det frivillige udviklermiljø, kan disse essentielle dele af smartphonen også komme til at virke. Spørgsmålet er dog også, om Apple finder en måde at sætte en stopper for legen på.

Corellium og David Wong har nemlig tidligere været oppe at slås med Apple. Det skete, da firmaet lavede en softwareudgave af iPhone til testformål sidste år. Apple sagsøgte Corellium lige med det samme for copyright-overtrædelser.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.