Forside Nyheder

Sonos dropper ‘dræberfunktion’ i byt til nyt

-
Foto: Shutterstock.com

Sonos vil ikke længere ‘aflive’ ældre produkter der ‘ombyttes’ via deres ‘Trade Up Program’

Opgradér dit gamle Sonos med 30% i rabat. Sådan lød tilbudet i den kampagne som Sonos introducerede sidste år og som stadig kører. Her kan man bytte udvalgte gamle Sonos-produkter, for rabat på nye.

Som en del af kampagnen ville ‘ombyttede’ enheder ikke rigtigt blive ombyttet, istedet ville de modtage en kommando der gjorde dem ubrugelig.

Annonce:

For at opnå rabatten på 30% skulle man sætte det gamle produkt, det man ønsker at opgradere fra, i ‘Recycle Mode’. I dette stadie blev produktet automatisk ‘aflivet’ (deaktiveret) efter 21 dage, uden mulighed for nogensinde at komme i brug igen.

Sonos modtog en del kritik for den politik, med på den måde at gøre ældre produkter ubrugelige. At det var alt andet end klimavenligt, og man selv skulle aflevere det ‘døde’ Sonos-produkt på genbrugspladsen eller sende det ind til Sonos som så ville sende det til elektronikskrot.

Senere kom Sonos i modvind igen, for at annoncere at de samme ældre produkter ikke ville kunne bruges efter maj måned i år.

Her endte Sonos med at gå ud med en undskyldning til deres brugere, og fortalte at de ville finde en løsning på hvordan de ældre produkter fortsat kunne virke efter maj.

Nu har de taget næste skridt, at undgå at flere ældre produkter gøres ubrugelige, hvergang nogen benytter sig af opgraderingsprogrammet (Sonos Trade Up Program). Det skriver The Verge.

I al stilhed har Sonos fjernet ‘Recycle Mode’ fra deres app, og erstattet det af en anmodning om at ringe til Sonos kundeservice, for at opnå rabatten.

Aktuelt er det produkterne Sonos Connect (ZP80 og ZP90), Connect:Amp (ZP100 og ZP120) samt PLAY:5 (1. gen) der kan udløse 30% rabat på næste Sonos-produkt.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.