Forside * Nyheder

Apple udgiver statistik over iPhone-brugeres bevægelsesmønstre

-

Apple følger efter Google, og lancerer et værktøj der kan hjælpe myndigheder og sundhedsorganer med iPhone-brugeres mobilitetsdata.

App’en Apple Kort leverer data der viser mobilitet, altså hvordan iPhone-brugere bevæger sig rundt i samfundet og verden.

Annonce:

Disse mobilitetsdata kan give nyttig viden til lokale myndigheder og sundhedsorganer, og de kan også anvendes som grundlag for nye offentlige politikker, fordi de viser ændringerne i, hvor mange personer der kører, går eller tager offentlig transport i deres lokalsamfund.

Inden du nu tænker, gisp, kan myndighederne så følge min færden? Nej, Apple fortæller at data er anonymiseret og ikke knyttet til en bruger (et Apple-id). Apple opbevarer ingen historik over, hvor en bruger har været.

“Data indsamlet af Kort, f.eks. søgeord, navigationsruter og trafikoplysninger, er tilknyttet vilkårlige, skiftende identifikatorer, som hele tiden nulstilles, så Apple ikke har en profil over din færden og dine søgninger”, lyder det fra tech-giganten.

Oplysningerne genereres ved at tælle antallet af anmodninger om vejvisning i Apple Kort. Derefter sammenlignes datasættene, så de afspejler ændringer i antallet af personer, der kører, går eller tager offentlig transport forskellige steder i verden.

Tilgængeligheden af data i de enkelte byer, lande eller områder er underlagt forskellige faktorer, f.eks. minimumsgrænser for antallet af anmodninger om vejvisning pr. dag.

Resultatet er et website over mobilitetstendenser blandt Apple-brugerne, for større byer og 63 lande eller områder. Det nye site kan ses her.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.