Forside * Featured

DR: Borgen vender tilbage, i samarbejde med Netflix

-

Når Borgen vender tilbage vil der være gået 9 år siden DR slap den populære serie efter 3. sæson med i alt 30 afsnit.

Den populære danske tv-serie ‘Borgen’ vender tilbage.

Annonce:

Det var i 2010 at danskerne for første gang kunne se Birgitte Nyborg (spillet af Sidse Babett Knudsen) tone frem på skærmen som statsminister og formand for De Moderate.

Sidenhen satte hun sig i spidsen for Nye Demokrater og fik den tidligere journalist Katrine Fønsmark, spillet at Birgitte Hjort Sørensen, som sin pressechef.

Her forlod vi hende i 2013, hvor hendes parti endte som en del af en ny koalitionsregering.

 

Sidse Babett Knudsen har igen rollen som Birgitte Nyborg. (Foto: DR / Jonas Bie)

 

9 år senere, i 2022, bliver det igen muligt at følge den populære serie. Netflix har været fremme med pengepungen og det har været med til at sikre finansieringen til endnu en sæson af Borgen.

Når vi møder Birgitte Nyborg igen, er hun nyligt udnævnt udenrigsminister efter en længere periode i opposition og her udfordres hun af en række begivenheder, der vokser i betydning og som ender med at true både hendes position i regeringen, men også Danmarks relation til sine nære allierede. Sagen viser sig hurtigt også at få alvorlige indenrigspolitiske og ikke mindst klimapolitiske konsekvenser.

Katrine Fønsmark har fortsat sin karriere indenfor journalistikken og lander i begyndelsen af den nye sæson en af de vigtigste lederstillinger som nyhedschef for en stor, landsdækkende tv-station. Chefrollen udfordrer hende både privat og professionelt; nu mærker hun for første gang, at hun som leder er nødt til at træffe en række meget politiske beslutninger omkring nyhedsdækningen i Danmark. Hendes upartiskhed i forhold til sin gamle chef, Birgitte Nyborg, kommer her til at spille en stor rolle.

 

Forfatter Adam Price. Foto: Netflix / Henrik Petit

 

Har fået et internationalt lag

Ifølge manuskriptforfatter Adam Price er der tale om både en tilbagevenden til meget af det klassiske ’Borgen’-univers, som vi kender det, men serien er samtidig tilført et internationalt lag, der afspejler den tid, vi lever i nu:

“Det er en kæmpe glæde igen at gå ind i det politiske univers og ikke mindst i karaktergalleriet fra ’Borgen’. Det er som at gense gamle nære venner. Vi har i årene, der er gået, flere gange talt om, at det ville være interessant at vende tilbage til universet og vores hovedpersoner efter en årrække, hvor både det politiske klima og magtmenneskerne, som de er, har udviklet sig i takt med tiden”, fortæller han, og fortsætter:

“Det afgørende har for mig altid været, at vi havde den rigtige historie at fortælle, hvis vi skulle vende tilbage til ’Borgen’. Det har vi nu. Og uden at sige for meget er magten det helt centrale, universelle tema, vi stadigvæk forholder os til. Hvordan det at have magt påvirker og potentielt forgifter mennesker – og dermed deres idealer og privatrelationer”.

 

En klassisk demokratifortælling

DR’s dramachef Christian Rank fremhæver ligeledes ’Borgen’ som en klassisk dansk demokrati-fortælling, men understreger samtidig en ambition hos DR om at anvende serien og dens univers til at sætte et aktuelt politisk tema til debat.

“’Borgen’ er en helt særlig DR-serie med unikke public service-kvaliteter. Serien, der har høstet stor anerkendelse i både ind- og udland, gav et sjældent indblik i, hvordan magten forvaltes på højeste politiske niveau, og hvilke menneskelige konsekvenser, det kan have for dem, der varetager disse opgaver”, fortæller han , og fortsætter:

“Vi er meget begejstrede for, at vi nu får mulighed for at give universet og karakterne nyt liv i en sæson, hvor vi sætter fokus på et højaktuelt tema i dansk politik, der kan have stor betydning for Danmarks position i verdenssamfundet”.

 

Produceres i samarbejde med Netflix

Den nye version af ’Borgen’ bliver udviklet af DR i samarbejde med produktionsselskabet SAM Productions og produceret i samarbejde med Netflix.

I 2022 vil Borgen vil kunne ses på Netflix, efter den har været vist på DR.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.