Forside Produkter Mobil

Corona kan forsinke 5G-udrulning i EU

-
Telia har opstillet en 5G-antenne på taget af deres danske hovedkontor

Nu begynder de store infrastruktur-leverandører også at kunne mærke Coronavirus-krisen, og det kan gå ud over 5G.

Vi har hele tiden hørt, at 2020 bliver året, hvor 5G for alvor slår igennem. Men det var før Coronavirus-krisen kom på tværs af alting. COVID-19-pandemien ser ud til ikke bare at ramme smartphone-producenter og andre tech-firmaer. Udrulningen af 5G i Europa ser også ud til at blive forsinket.

Stort set alle de største firmaer, der leverer infrastruktur til 5G-netværkene rundt om i Europa, melder nu om forsinkelser. Huawei var først på banen og sagde allerede tilbage i marts, at deres leverancer til de europæiske teleudbydere ”helt sikkert” ville blive forsinkede.

Annonce:

Det sagde Eric Xu fra Huawei til BBC. Han gjorde det klart, at selv om der er et stort behov for at forøge båndbredden, har firmaet først og fremmest et ansvar overfor deres partnere og de medarbejdere, der rent praktisk skal ud og installere det nye netværk.

Men det er ikke længere kun Huawei, der nu forventer, at deres del af 5G-udrulningen nu bliver forsinket. De to nordiske leverandører, Nokia og Ericsson, er nu også kommet på banen og forsøger at nedtone forventningerne til tidsplanen.

Indrejseforbud er et problem

The Verge skriver, at selv om Sverige har valgt en mindre karantæne-agtig strategi end resten af verden, så er Ericsson rendt ind i problemer. Ericssons CEO, Börje Ekholm, har udtalt at de europæiske regeringers håndtering af krisen ”har vanskeliggjort vores serviceleverancer på grund af karantæner og indrejseforbud i mange lande”.

Af samme grund går udrulningen af netværk med 5G-udstyr fra Ericsson altså ikke længere efter planen ifølge topchefen. Nokia har angiveligt lignende problemer, hvilket fik firmaets topchef Rajeev Suri til at udtale til CNBC, at ”der kan komme forsinkelser i Europa. I visse lande kan spektrum-udrulningen blive skubbet et stykke ud i fremtiden, det har vi allerede set eksempler på.”

Alt dette kommer naturligvis til at påvirke markedet for 5G-telefoner, og det har den største spiller i det marked, Samsung, allerede advaret sine investorer om. I forbindelse med en regnskabsfremlæggelse i sidste uge skruede virksomheden kraftigt ned for forventningerne.

Selv om der ikke blev sagt noget om forventet salg og indtægter fra 5G-smartphones, gjorde Samsung-toppen det klart, at ”investeringer i 5G-netværk vil blive reduceret eller forsinket…efterhånden som konsekvenserne af COVID-19 udfolder sig”.

Ifølge The Verge har Portugal, Østrig, Spanien, Frankrig og Tjekkiet forsinket deres 5G-spektrum-auktioner, hvilket naturligvis gør udrulningen endnu sværere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.