Forside Produkter Smart Home

MINI-TEST: Google Nest WiFi MESH netværk

-

Google Nest er klar med deres næste generation af trådløst netværk med MESH og nu også Google Assistant. Vi har testet Google Nest WiFi.

Google Nest er klar med 2. generation af deres trådløse router familie, der tilbyder MESH, så du kan få godt trådløst internet over hele boligen. Som noget nyt har de nu implementeret Google Assistant og højttaler i deres enheder, så du, nu kan tale til dit trådløse accesspoint.

Annonce:

For dem der ikke ved hvad MESH er, er det muligheden for at forbinde flere netværksenheder trådløst, og forlænge det eksisterende netværk, og samtidigt forstærke signalet via flere enheder i dit netværk.

Vi har testet de nye modeller, og er ret begejstrede for hvor let det er at sætte op og bruge til dagligt, men der er dog nogle ting du skal være opmærksom på hvis du vælger at købe Google Nest WiFi. De nye modeller lanceres i Danmark i dag den 5. maj 2020, og kan købes i flere forskellige butikker, og på nettet.

 

Google Nest WiFi

Udpakning og installation

Google Nest WiFi kommer i forskellige sæt. Du kan købe routeren alene, eller du kan købe et kit, hvor du får både en Router og et Point som Google kalder deres MESH enheder. Du kan også få flere Points hvis du har det behov.

Google oplyser at routeren i sig selv dækker ca. 120 m2, og hvert ekstra Point du køber med, giver dig yderligere 90 m2 dækning.

Vi har testet sættet som indeholder en Google Nest WiFi Router og et Google Nest WiFi Point, som koster 2.090,- DKK. Sættet kommer i en lille kasse, der udover de to enheder indeholder strømforsyninger og et enkelt Ethernetkabel til at forbinde routeren til din internet-udbyder. Og så en lille manual, som vi valgte at lade blive i kassen for at se hvor let eller svært det var at installere uden.

 

Google Nest WiFi skal betragtes som en del af møblerne

Designet er super elegant, og der er ingen tvivl om at Google Nest WiFi designmæssigt er skabt til at stå fremme på linje med Kähler vaser og design lysestager, selvom du stadig skal have et lille strømkabel og et ethernetkabel tilsluttet routeren. Det smukke ydre giver god mening, for at gemme sin router væk i et skab, eller bag en reol, kan tage op til 50% af det trådløse signal som er så vigtigt for at have godt Internet i sin bolig. Især hvis man bor i en lejlighed, hvor man kæmper med både naboer og under-/overboers trådløse netværk.

Bag sit nye ydre, som er lavet af 45 procent genbrugsmaterialer, har Google Nest forbedret de nye Google Nest Wifi enheder med op til 25 procent bedre dækning, og hurtigere forbindelser end forgængeren Google WiFi. De gamle enheder er dog kompatible med de nye, og du kan sagtens blande de gamle og nye enheder.

 

På Routeren er der to Ethernet porte. En til Internet forbindelsen og en til at forbinde en eventuel switch eller anden netværksenhed der bruger kabel, og her kommer første punkt du skal være opmærksom på – Har du brug for at have kabel i mange enheder, så er det kun fra routeren du kan skabe den forbindelse, fordi Google har valgt at fjerne muligheden for at få fra trådløs til kablet ethernet på de ekstra Google Nest WiFi Points du måtte installere i hjemmet.

Og så var det ellers igang med installationen, der kræver du installerer Google Home app’en på din smartphone eller tablet. Den findes både til iOS og naturligvis Android. Vi testede installationen fra iOS.

 

Installationen kræver at du har et modem, eller en anden router fra din internet udbyder, som du tilslutter til Google Nest WiFi routerens WAN port, og så starter du bare Google Home og vælger at tilføje en ny enhed. Har du ikke brugt Google Home før, skal du først definere et “hjem”, som du ønsker at bruge routeren i, og så er det eneste yderligere du skal gøre at vælge hvad dit trådløse netværk skal hedde, og hvad kodeord det trådløse netværk skal have.

Så hvis du blot har købt Google Nest WiFi routeren har du faktisk allerede sat dit hjemmenetværk op. Nest checker så lige om der er opdateringer, og installerer dem på den nye enhed. Har du købt et sæt, kan disse også installeres nu, eller du kan vente til du har fundet ud af hvor du vil have dem stående.

Det er kun Google Nest WiFi router der har et ethernet stik.

Jeg har udover den installerede Google Nest WiFi Router også Nest-kameraer og diverse Google-Assistant’er stående rundt omkring i huset, så jeg kunne let danne mig et overblik via Google Home app’en.

Som det første efter du har installeret kan du via Home App’en udføre en speedtest, og se hvor hurtigt dit Internet kører, og der skulle du gerne have den ydelse du betaler for. For mit vedkommende kunne jeg ikke lave en 100% fyldestgørende hastighedstest, fordi jeg havde det på mit test-udstyr, som ikke har den fulde båndbredde, men den målte meget præcist hvad jeg tilbød i det netværk den var sluttet til.

 

Let tilslutning af ekstra points

Bor du i et stort hus eller lejlighed, kan det godt være at du har brug for mere end Google Nest WiFi routeren, og så kan du som tidligere skrevet, enten købe et sæt med en eller to Points med i kassen. Du kan også købe disse Google Nest WiFi Points efter behov.

Og skal du så tilslutte et nyt Point, foregår det på samme måde som da du opsatte routeren via Google Home App’en. Og så vil installationen selv forbinde sig via enten routeren eller et andet Point i din opsætningen.

 

Google Nest WiFi Point har en kontakt til at slå mikrofonerne fra

Points har indbygget Google Assistant og kan fungere som en google cast højttaler, hvis du vil høre Internetradio eller bare have svar på de mange spørgsmål måtte have til Google. Det har routeren ikke. Google Nest WiFi Point har også en kontakt, så du kan slå mikrofonen fra, hvis du ikke vil have at Google Assistant lytter med.

En smart ting ved Google Assistant er at du kan bede Google om at køre en hastighedstest på dit netværk, uden at skulle åbne app’en og navigere dig igennem den. Den tager ca. 60 sekunder, og så får du svaret på hvor god eller dårlig din internetforbindelse er lige nu.

En ting der ærger mig ved de nye Google Nest WiFi Points er at de har fjernet ethernet porten der var på den gamle Google WiFi model. Selvom det er de færreste der bruger den, så havde den én fordel, at har du et stort hus eller en bolig der er delt op i flere bygninger, så kunne du have trukket ethernet mellem de to områder, og på den måde forlænge dit WiFi uden at tabe hastighed på den trådløse forbindelse. Men for de fleste er dette ikke et problem, og MESH forbindelsen mellem router og Point virker virkeligt godt.

 

Det lidt mere nørdede

Du kan med endnu en app (Google WiFi) konfigurere mere, så hvis du har brug for at åbne en port via TCP, UDP eller begge dele mod Internettet, så kan dette gøres via appen, så du kan teste websites eller have din egen game server kørende.

Du kan også sætte familie-regler op, så hvis du har børn som du ønsker at skåne fra indhold på internettet, og sætte pause-tid ind, hvor de ikke kan komme på internettet. Alt dette gøres også fra Google WiFi app’en.

Du kan også sætte et gæstenetværk op, så besøgende i jeres bolig ikke får det samme kodeord som resten af familien, og de ikke har adgang til de enheder der ellers er på netværket.

 

Performance

Umiddelbart virker ydelsen fin. Jeg har selv et stort UniFi-setup, og da jeg satte et Google Nest WiFi Point i samme rum som mit Accesspoint inde i stuen, så fik jeg ca. samme sendestyrke på de to enheder, men vi har allerede lavet en aftale med Steen fra Nørd’o’teket om at han får sættet ud til test, hvor han har meget bedre mulighed for at sammenligne målingerne med de mange trådløse accespoints som han allerede har testet igennem tiden. Så glæd jer til at læse resultatet af den test, når den kommer på inden alt for længe.

Forbindelsen mellem router og point er naturligvis forskellig ud fra hvor i din bolig du placerer dem. Men også det, vil Steen teste mere grundigt.

Det undrer mig dog at Google Nest WiFi i 2020 ikke har WiFi 6 med i det nye produkt, når nu standarden er klar, men de har 802.11a/b/g/n/ac 2.4 GHz/5 GHz med.

Men der er ingen tvivl om at de fleste vil have stor glæde af dækningen med Google Nest WiFi, især når det er så let at sætte op.

 

Og så får du Google Assistant med i prisen

Som vi har nævnt får du en Google Assistant og højttaler med i alle Points, og det gør at du kan styre alle de ting du har forbundet til dit Google Home.

Hos mig er det en Nest Hello, der fortæller mig når der er nogen ved døren, ligesom jeg har både Philips Hue og Sonos forbundet til min Google-enheder. Oven i det kan du nyde musik fra bl.a. YouTube Music, Internet radio og Spotify. Lyden er ikke værd at skrive hjem om, men skal man lige høre vejrudsigten, eller de seneste nyheder er det sikkert fint, ligesom den sagtens kan bruges som en streaming højttaler i et barneværelse.

 

 

Konklusion

Google Nest WiFi er et utroligt let og intuitivt trådløst netværk at sætte op. Det er bare at tænde, og give dit trådløse netværk et navn og kodeord, så er du kørende. Det er så let, at alle kan finde ud af det, og hvis du har brug for MESH, så får du et meget fint sæt med Google WiFi.

Men har du brug for at ungerne, der sikkert spiller en hel del, og hele tiden brokker sig over lag på nettet, og derfor vil have kablet, så kan det godt være at Google WiFi ikke er for dig, men for de fleste er Google et godt bud på den næste router.

Men for folk der bare gerne vil have en hurtig og let måde at sætte deres eget internet op, og ikke være kede af at have det stående fremme, så er Google Nest WiFi et rigtigt godt køb, og klart et produkt recordere.dk vil give en “Recordere.dk anbefaler” award.

Pris og levering

 • Google Nest Wifi: 1.390 DKK (se dagspris)
 • Google Nest Wifi Point: 1.290 DKK
 • 2-pak: 1 Google Nest Wifi + 1 Google Nest Wifi Point: 2.090 DKK (se dagspris)
 • 3-pak: 1 Google Nest Wifi + 2 Google Nest Wifi Point: 2.790 DKK

Specifikationer (Engelsk)

 • Wireless Connectivity: IEEE 802.11s/a/b/g/n/ac, AC2200 2×2 Wi-Fi (expandable mesh; dual-band 2.4GHz and 5GHz, beamforming); Bluetooth LE
 • Processor: 1.4 GHz ARM CPU (quad-core, 64-bit)
 • Memory: 1GB RAM (Router); 768MB RAM (Point)
 • Storage: 4GB flash (Router); 512MB flash (Point)
 • Beamforming: Implicit and Explicit for 2.4GHz & 5GHz bands
 • Ports: 2 x Gigabit Ethernet ports (Router)
 • Dimensions: 110mm diameter, 90.4mm height (Router); 102.2mm diameter, 87.2mm height (Point)
 • Weight: 380g (Router); 350g (Point)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.