Forside Nyheder

Apple får patent på selfies under videomøder

-

Et nyt patent kan tolkes som om, Apple prøver at fastholde FaceTimes relevans i en Corona-krise, der har givet konkurrerende tjenester stor succes.

Denne patentnyhed hører til i kategorien ”Vi må hellere tage patent på det, så andre ikke får nogle gode idéer”. Sådan er det tit med patenter, der bliver tildelt firmaerne i Silicon Valley. De eksisterer ofte kun for at forhindre konkurrenterne i at tjene penge.

Sådan er det formentlig med et patent, Apple netop er blevet tildelt af de amerikanske patentmyndigheder. Det er gået op for nogle af de kvikke hoveder hos Cupertino-firmaet, at folks lyst til at tage selfies formentlig har overlevet deres Coronavirus-forholdsregler.

Annonce:

Apple tror med andre ord, at der stadig er et stort behov for at tage gruppeselfies, selv om mange mennesker stadig prøver at holde en  afstand på 1-2 meter, afhængig af, hvor de befinder sig henne i verden. Lige netop den traditionelle stimlen tæt sammen foran selfiekameraet er svær at få til at virke med 1 meters afstand mellem selfiedeltagerne.

Det er en løsning på dette problem, Apple netop har fået patent på. Idéen bag funktionen er, at folk, der mødes i en gruppe-videochat kan samles i en selfie. Funktionen sammensætter f.eks. stilbilleder fra videochatten i et samlet billede, hvor deltagerne placeres ved siden af og bag hinanden, som havde de været i samme rum.

Zoom gør indhug

Deltagerne kan selv redigere, hvem der står forrest, men patentet beskriver en proces, der er temmelig automatiseret. Med andre ord kan man forestille sig funktionen som en del af FaceTime, og det er ikke uden betydning.

Selv om Danmark er åbnet op igen, er folk mange steder rundt om i verden stadig i delvis karantæne og at bliver derfor indendøre i stedet for at gå ud. Den professionelle videomøde-tjeneste Zoom har kronede dage, fordi så mange arbejder hjemmefra, og folk er oven i købet begyndt at benytte tjenesten til bare at tale med vennerne, fordi de f.eks. alligevel har et abonnement via arbejdet.

Det kan Apple naturligvis ikke sidde overhørig, når FaceTime er en af kernefunktionerne, der sammenkæder iPhone, iPad og Mac. For Apple handler det om at give deres brugere så få grunde som overhovedet muligt til at bruge f.eks. Zoom eller Skype i stedet for FaceTime.

Det er i den forbindelse, man skal forstå, at Apple har anmodet om, og har fået tildelt, dette patent. For det første kan hverken Google, Microsoft eller Zoom nu lave noget lignende uden at betale licens til Apple, for det andet kan funktionen være én blandt flere, der positionerer Facetime i forhold til konkurrenterne. Omvendt indsendte Apple allerede patentansøgningen i 2018, så måske har Corona-krisen blot fået Apples patentadvokater til at presse på med godkendelsen.

Når det sidste er sagt, er det vigtigt at forstå, at et tildelt patent slet ikke behøver betyde, at Apple rent faktisk kommer til at markedsføre en sådan funktion. Det kan, som nævnt, blot være en idé, som Apple ikke vil have at andre render med.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.