Forside Nyheder

Den næste iPhone kan ankomme uden lader og øretelefoner

-

Apple vil formentlig ikke længere inkludere en oplader og øretelefoner med den kommende iPhone.

Det er ellers en klassisk kombination. Hvor der tidligere har fulgt alskens tilbehør med i kassen, når man købte en smartphone, er de fleste udpaknings-sessions blevet reduceret til at hive telefonen, øretelefoner, et ladekabel og en oplader ud af kassen.

Annonce:

Men for iPhone-fans kan dette typiske ritual blive reduceret til at hive en telefon og et ladekabel ud af æsken, når næste generation af iPhones lander til efteråret. Apple vil angiveligt droppe både den typiske, hvide oplader og de kablede øretelefoner, der normalt følger med.

Selv om dette endnu ikke er bekræftet, er der god grund til at tro på rygtet. Der er nemlig to uafhængige kilder, der har fundet frem til disse informationer, og den ene har en ret god historik, når det gælder forudsigelser af Apples beslutninger.

Hvis du ikke allerede skulle have gættet det, er der i det sidstnævnte til fælde tale om Apple-spåmanden og markedsanalytikeren Ming-Chi Kuo fra TF International Securities. Men denne gang er han ikke alene. Også storbanken Barclays analytikere har meddelt deres investorkunder, at iPhone-æskerne kommer til at veje lidt mindre til september.

5G-modem i stedet for oplader

Angiveligt er det for at spare penge og for at være mere miljøvenlig, at Apple tager denne beslutning. I følge Kuo er det dog primært det første, det handler om. Den nye iPhone kommer nemlig til at være dyrere at producere end normalt.

Kuo har ifølge Macrumors skrevet til sine investorkunder, at det er prisforhøjelsen ved inkluderingen af et 5G-modem i iPhone, som Apple forsøger at kompensere for ved at droppe øretelefonerne og laderen. Ud over selve kostprisen for laderen og øretelefonerne kan iPhone-pakkerne både blive mindre og lettere og derved kan der spares en del på transporten.

Ifølge Kuo vil det betyde, at iPhone 12 kommer til at koste det samme som iPhone 11. Folk, der opgraderer fra iPhone 11 eller bruger trådløs opladning, har jo teknisk set ikke behov for en ny oplader, da strømkravene er de samme. Det kan dog muligvis blive svært at sælge den gamle iPhone, hvis man beholder opladeren.

Apple vil holde helt op med at producere den klassiske 5W-lader og det vil i stedet være muligt at købe en ny 20W-oplader som ekstraudstyr, lyder det fra Kuos og Barclays kilder. Der er tidligere blevet lækket fotos af netop sådan en oplader, så det er ret sandsynligt at den eksisterer. Ifølge Kuo vil der stadig blive leveret 12W-opladere sammen med iPad i første omgang, men iPhone SE 2 kommer også til at blive leveret uden oplader fra et tidspunkt senere på året.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.