Forside Baggrund

Efter 30 år: RTL stopper de frie F1-transmissioner

-

Snart er det slut med Formel 1 fra den tyske TV-kanal RTL.

RTL stopper med Formel 1 efter denne sæson, og dermed slutter en æra indenfor transmissioner fra motorsportens fineste klasse.

Annonce:

Den tyske tv-kanal transmitterede for første gang fra F1-løbene i 1984-1988, og efter en kort pause på nogle år vendte Formel 1 tilbage igen i 1991. Det skriver Pitpass.

Siden har RTL holdt ved i alle årene frem til nu, men efter 2020-sæsonen er det slut.

“Når du har konkurrenter i spillet, der er parat til at tilbyde dobbelt så meget som du kan, bliver du tvunget til at trække dig tilbage”, fortæller Manfred Loppe, Head of Sport hos RTL.

Det særlige ved RTL, set med danske øjne, er at kanalen var fri (free-to-air) i Tyskland, og dermed billig at se med på.

Det vides endnu ikke hvem der har budt over RTL, for de tyske rettigheder til at vise Formel 1.

Opdateret:

Det blev Sky Deutchland der løb med aftalen omkring F1. Det betyder at tyske seere og danskere der kunne se F1 via RTL nu skal finde andre kilder for at se det, hvis de ikke vil se det med dansk speak på TV3+. Sky har dog forpligtet sig til at sende fire løb gratis om året.

Løbene vil til gengæld blive sendt uden reklamepause som på RTL.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.