Forside Nyheder

Flash dør i år

-
Foto: Shutterstock.com

Adobe Flash Player vil være end-of-life (EOL) med udgangen af 2020.

Engang var det internettets stjerne for avanceret grafik på hjemmesider. Elsket og hadet, og noget der delte vandene.

Det vakte opsigt da Apple undlod at understøtte Flash på iPhone og iPad. Men selvom Adobe Flash var en defacto standard tidligere, så forblev den proprietær og blev ikke en rigtig standard.

Annonce:

Flash blev født i 90’erne af firmaet FutureWave, dengang var navnet FutureSplash Animator. FutureWave blev i 1996 overtaget af Macromedia, og frem til 2005 var produktet kendt som Macromedia Flash.

Udover Flash så opbyggede Macromedia produkter som Dreamweaver, Director/Shockwave, Fireworks og Authorware. Firmaet udviklede sig til en lækkerbidsken for Adobe som købte Macromedia i 2005.

Siden har Flash være en del af Adobe, men den æra slutter i år. Tilbage i 2017 annoncerede Adobe at Flash ville blive udfaset over 3 år, erstattet af åbne standarder som HTML5 og WebGL.

Adobe Flash Player dør d. 31/12 2020. Efter den dato vil produktet ikke længere få opdateringer og Adobe anbefaler at softwaren afinstalleres senest den dato.

 

Annonce:
Forrige artikelNu kan du få den transportable Sonos Move i hvid
Næste artikelEU sætter undersøgelse i gang af Apple Pay og App Store
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.