Forside * Featured

Google sagsøger Sonos for patentbrud

-

Google ekskalerer nu kampen med Sonos og ‘mod-sagsøger’ højttalerproducenten for patentbrud.

Tilbage i januar der lagde Sonos sag an mod Google, fordi de mener at musiksystemet i Google Home bryder med flere af deres patenter.

Annonce:

Sonos sagsøgte Google for brud på i alt 5 patenter, der i blandt et omhandlende hvordan højttalere synkroniserer lyden, i forhold til hinanden, og hvordan de kommunikerer indbyrdes.

Nu svarer Google så igen og ekskalerer kampen mellem de to. Google har netop sagsøgt Sonos for brud på 5 af deres patenter. Det skriver Bloomberg.

Fra Sonos lød det tilbage i januar:

“Google har åbentlyst og bevidst kopieret vores patenterede teknologi. På trods af vores gentagne og omfattende indsats i de sidste par år har Google ikke vist nogen vilje til at samarbejde med os, på at finde en gensidigt fordelagtig løsning. Vi har intet andet valg end at retsforfølge”, fortalte Sonos administrerende direktør, Patrick Spence, i en erklæring dengang.

Nu svarer Google igen:

“Sonos har fremsat falske påstande om virksomhedernes delte arbejde og Googles teknologi i retssagerne”, skriver Alphabet Inc. (Googles moderselskab) i en klage, der blev indgivet torsdag til San Franciscos føderale domstol, og de fortsatte:

“Selvom Google sjældent sagsøger andre virksomheder for patentovertrædelse, må de immaterielle rettigheder beskyttes her.”

Google anklager Sonos for at benytte deres patenter i forbindelse med bl.a. søgning, netværk, audio processering og licensstyring (DRM).

Hvor Sonos i deres klage over Google, fremhævede at tech-giganten havde skaffet sig viden om hvordan musiksystemet fungerer gennem samarbejdet med at få Google Music og Google Assistant på Sonos, så mener Google at de blot hjalp Sonos med teknisk assistance.

Sonos patentsag mod Google er p.t. sat på hold, da der afventes en afgørelse hos handelsmyndighederne i Washington. Samtidig med anklagerne om patentbrud blev rejst, der indleverede Sonos også en klage til ‘The United States International Trade Commission’.

Den myndighed har magt til at blokere import af varer til USA, hvis de skønnes at bryde amerikanske patenter. Falder deres afgørelse ud til Sonos fordel, så kan kinesisk producerede Google-produkter, som deres Home-højttalere og Pixel-smartphones, risikere udelukkelse fra det amerikanske hjemmemarked.

Google ville formentlig kunne spille det samme kort, men indtil videre er deres modsvar at Sonos også bryder med flere af deres patenter, og har ‘mod-sagsøgt’ på det.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.