Forside * Featured

Ny Android TV-testversion synes at bekræfte en kommende dongle

-

Der er nu kommet lidt mere håndfaste beviser på, at Google er på vej med en Chromecast-agtig dongle, der kører med Android TV.

Google er i en lidt særegen situation, når det gælder streaming-platformene. De har en enormt populær dongle i form af Chromecast, der imidlertid har det problem, at det er den eneste på markedet, der bruger cast-princippet.

Annonce:

Samtidig laver de velfungerende software til streaming og tv-styring baseret på Android, der agerer grundplatform for blandt andet Sonys smart-tv og NVIDIAs Shield-streamer. Android TV er blevet mere og mere populært og bedre og bedre over årene, mens cast-princippet (for så vidt angår streamingboks-markedet) virker mere og mere bedaget.

Hvis Google skal vælge mellem de to, ser det på nuværende tidspunkt ud som om, Android TV er den mest fremtidsrettede satsning, og det lader Google til også at have indset. Der har længe gået rygter om at de er på vej med en dongle, der kører med Android TV, og der er nu dukket mere håndfaste indikationer, der peger i samme retning.

 

XDA-Developers

 

Google har nemlig lige sluppet en udviklerversion ud af Android 11 for Android TV, og den har 9to5Google kigget dybt i. De har fundet en instruktionsvideo, der formentlig erstatter en session, der skulle være fundet sted på udviklerkonferencen Google I/O, der som bekendt blev aflyst på grund af Corona-krisen.

Ikke kun en italiensk 80’er-sangerinde

Der findes allerede en udviklerdongle, der hedder ADT-3, men videoen ser ud til at bekræfte, at der også  er en forbrugerversion på vej, der angiveligt med Android 11 for Android TV – og det peger i retning af, at en launch kan være nært forestående.

Donglen har kodenavnet ”Sabrina”. Der er tale om en oval dongle (modsat den runde Chromecast), der ligesom Googles andre dongles sidder i HDMI-porten på tv’et. Den har Googles G-logo på, men ser større ud end en Chromecast, hvilket giver mening, når man tager de højere krav til hardwaren i betragtning.

Som 9to5Google skriver, så er alt dette i overensstemmelse med det marketing-materiale, der tidligere er blevet lækket om en kommende Android TV-dongle. Der gættes på, at den kommende dongle kan blive lanceret sammen med Android 11, hvilket traditionen tro skal ske i efteråret.

Det vil samtidigt også passe med lanceringen af Googles andre hardware-nyheder, inklusive nye Pixel-telefoner. Så hvem ved – måske begynder udfasningen af Chromecast allerede til efteråret…eller også bliver ”Sabrina” blot et dyrere alternativ til dem, der foretrækker Android TV.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.