Forside Indhold og distribution Film

Endnu mere eksklusivt indhold på Netflix i 2021

-
Netflix-filmen ‘Extraction’ blev set i 99 millioner hjem på 28 dage – bl.a. takket være Coronakrisen. Nu kommer der en toer. (Foto: Netflix)

Hvis du tror, Netflix har oppet sig under Coronakrisen, så skal du bare se næste års program.

Det ser på ingen måde ud som om, Netflix er nervøse for konkurrencen, der er dukket op i de senere år i form af lignende streamingtjenester, især dem, der kommer fra Hollywood-studierne selv. End ikke at Disney trak al deres materiale ud af kataloget ser ud til at have gjort særlig ondt på Netflix.

Firmaet har netop offentliggjort sit kvartalsregnskab for andet kvartal af 2020, og de har faktisk overgået deres egne forventninger. Dette til trods for – eller faktisk nærmere på grund af – Coronavirus-krisen. Netflix er ikke bange for at indrømme, at COVID-19 har hjupet på deres abonnementstal.

Annonce:

I hele 2019 hentede Netflix 28 millioner nye abonnenter, til trods for nylancerede konkurrenter fra bl.a. Apple og Disney. I den første halvdel af 2020 har de allerede forøget abonnementsskaren med 26 millioner nye abonnenter, så de ser ud til at overgå sidste års vækst allerede i tredje kvartal.

Og hvis man skulle være i tvivl om, hvor stor en rolle, COVID-19 har spillet, skal man bare kigge på selve forårskvartalet, altså det kvartal, de netop har fremlagt regnskab for. Sidste år i samme periode hentede de 2.7 millioner nye abonnenter. I år er det tal på over 10 millioner i samme periode.

Coronahul i 2021-forårslanceringerne

Netflix forventer da også, at der efterhånden, som flere lande verden over begynder at aflyse karantæner og folk ikke længe er nødt til at blive derhjemme helt så meget, vil komme nedgang i væksten: ”Vi forventer mindre vækst i anden halvdel af 2020 end i samme periode sidste år”, hedder det fra firmaet.

Men hvis du tror, at Netflix har brændt al deres orginale indholdskrudt af under Coronakrisen, så kan du godt tro om igen. Der er stadig masser af nyt material på vej, som Netflix-abonnenterne kan få glæde af. Faktisk forventer Netflix at gøre endnu flere originale produktioner tilgængelige i 2021, end de gjorde selv da Coronakrisen var på det højeste.

De advarer dog om, at det meste vil komme i årets anden halvdel. Dette skyldes produktionsstoppet i bl.a. Hollywood, samt i andre landes film- og tv-produktioner. Det har givet et hul i planen, som vil gøre, at der i første halvdel af 2021 bliver lidt færre egenproduktioner end planlagt på Netflix. Men over hele året, siger firmaet, vil der komme flere produktioner ud.

En af dem bliver Karate Kid-fortsættelsen ’Cobra Kai’, som Netflix nu overtager fra YouTube. Dertil kommer en række af de storladne filmproduktioner, som Netflix har haft stort held med, såsom ’The Old Guard’, der netop har haft premiere. Den havde Netflix ikke nogen statistikker for endnu, men det havde de til gengæld for den måske største succes, de havde under Coronakrisens peak.

Det er Chris Hemsworth-filmen ’Extraction’ (bill.), som blev set i 99 millioner hjem på de første 28 dage, den var i kataloget hos Netflix. Den er en af Netflix’ største succeser nogensinde, så der er allerede en toer under planlægning. Også Mindy Kalings ’Never Have I Ever’ var en succes, den blev streamet ud til 40 millioner hjem på den første måned.

Annonce:
Forrige artikelSynology klar med ny NAS til hjemmet
Næste artikel3 og Oister vokser og har fået moderniseret alle 30 butikker
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.