Forside * Nyheder

Sony kan fordoble produktionen af PS5 på grund af Corona

-

I en tid, hvor flere bliver hjemme, spår Sony, at markedet for spilkonsoller vil vokse kraftigt.

Det er ikke alle virksomheder, for hvem Coronavirus-krisen udelukkende betyder nedgang i salget. I hvert fald ikke, hvis man skal stole på supply chain-folkene og markedsanalytikerne hos Sony. De forventer, at der bliver lang større efterspørgsel på den kommende PlayStation 5 end først antaget.

Annonce:

Fordi flere mennesker bruger mere tid indenfor hjemmets fire vægge, regner Sony med sælge flere enheder fra starten, ud over de sædvanligt entusiastiske gamere og PlayStation-fans, der stormer ud og køber konsollen, så snart, den er tilgængelig.

Ifølge såvel Bloomberg som det japanske børsmedie Nikkei planlægger Sony en forøgelse af produktionen af PS5’er her i 2020, der kan ende med at komme helt op på en fordobling af det oprindeligt planlagte antal enheder.

Hvor Sony til at starte med forventede at få fremstillet fem til seks millioner PS5-enheder her i 2020, siger de to nyhedsmediers kilder nu, at tallet snarere kan blive ni til ti millioner. Det viser med al tydelighed, at Sony ikke blot forventer, at supergamerne er på pletten i butikkerne, når PS5 lanceres, men at gamere, der måske havde planlagt at vente lidt, også kommer til at være der.

Et sats?

Det ser ud til at være lidt af et sats fra Sonys side. Man må naturligvis forvente, at firmaet har fået foretaget markedsanalyser, der understøtter beslutningen, men som Engadget skriver, så solgte Sony ”kun” 4,2 millioner eksemplarer af PlayStation 4 i løbet af 2013, da den kom i butikkerne.

PS4 blev lanceret i november til julesalget det år, og havde endda en fordel frem for hovedkonkurrenten Xbox One, der kom i butikkerne mange steder i verden nogenlunde samtidigt. Som nogle måske husker, var den del virak omkring bagudkompatibilitet og tvungne Internetforbindelser, da Xbox One blev lanceret, og Microsofts konsol kom derfor lidt klodset fra start.

Alligevel tror Sony altså ikke bare, at de kan sælge flere eksemplarer af PS5 end de gjorde af PS4 i de sidste måneder af året, men at de kan sælge over dobbelt så mange som de gjorde i 2013. PS5 er ligesom PS4 sat til at blive lanceret til julesalget, selv om vi endnu ikke har fået en konkret dato.

Mange eksperter forventer at der kommer en Coronavirus-bølge mere i efteråret, og i adskillige større markeder, herunder USA og Brasilien, er man slet ikke kommet ud af den første bølge endnu. I disse lande er der altså udsigt til endnu flere timer tilbragt i hjemmet. Ifølge Nikkei er det dog ikke kun Sony, der forventer at øge salget på grund af Corona-krisen. Det gælder også Facebook, der forventer at forøge produktionen af flere Oculus-modeller med op til 50%.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.