Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: F1 2020

-

Endelig kom Formel 1 sæsonen igang. Det fejrer vi med et kig på det nye Formel 1 spil, som er på gaden nu.

Corona har været hård ved Formel 1 mesterskabet. Det har betydet at flere formel 1 stjerner har taget virtuel racing til sig, bl.a. i form af flere tv transmiterede løb, hvilket har været god reklame for Codemasters officielle F1 spil. Idag udkommer så F1 2020.

Annonce:

Ved første øjekast minder F1 2020 om sidste års spil, i hvert fald grafisk. Det store spring på grafiksiden sker først næste år når F1 2021 kommer til PS5 og Xbox Series X.

 

 

Nye baner og mere downforce

F1 2020 har tilføjet de to nye baner på løbskalenderen, Zandvoort og Hanoi, og i sær den første er rigtig sjov. Derudover er bilerne justeret til at ligne 2020 sæsonens biler.

Styringen har fået et tweak, så de føles en smule lettere at køre. Efter input fra flere F1 kørere, der bl.a. har kørt i de online events jeg omtalte i starten af artiklen, har bilerne i år fået mere downforce, hvilket kan mærkes.

De føles efter sigende mere realistiske end sidste år, hvor kørsel uden traction control var sværere end i virkeligheden (jeg venter på min første rigtige tur i en F1 racer så jeg kan teste det ordentligt). Derudover introduceres også en “Overtake” knap, præcis som i virkeligheden.

 

 

Codemasters fortsætter satsningen på esport og har i år et dedikeret område i spillet, hvor du kan følge med i sæsonen, se løb, deltage osv.

Det har ikke været muligt at teste denne del, samt hele online elementet i sig selv idet testen af F1 2020 er foretaget inden spillets udgivelse.

 

 

Endnu mere fokus på karrieren

Største nye tilføjelse i år er uden tvivl foretaget i karrieredelen, hvor du år kan skabe dit helt eget F1 hold fra bunden. Bilen skal designes, sponsor aftaler indgåes, kørere ansættes, ligesom bilen naturligvis skal videreudvikles mens du i øvrigt også er kører på holdet.

Karrieredelen indeholder stadig de lidt kedelige elementer i form af forskellige øvelser der skal bestået under træning, for at optjene penge til holdet. Men i år får du heldigvis også penge fra dine sponsorer, som så kan bruges til udvikling af din bil.

Sponsorer har forskellige forventninger til dit hold og de betaler forskelligt, alt efter hvor succesfuld du er. Så det kan godt betale sig lige at kigge ordenligt på sponsorerne. Dem der betaler mest, forventer mest, sådan er livet i F1.

 

 

Personlig er jeg rigtig glad for opbygningen af karrieredelen, som er et stort spring fremad i forhold til 2019. Det er dog også ganske tidskrævende og du skal forvente, at bruge ligeså meget tid udenfor bilen imellem løbsweekender, som i selve bilen.

Foruden karrieredelen indeholder F1 2020 muligheder for at køre i klassiske biler, der er igen en Formel 2 sæson (Christian Lundgaard er med) og som en lækker tilføjelse, kan der i år køres splitscreen for to kørere.

 

Gameplay video

 

Konklusion

F1 2020 er ikke et kæmpe skridt fremad grafisk eller lydmæssigt, men det indeholder en række andre forbedringer, der for mig rigeligt retfærdiggør spillet.

Overtake knap, nye baner, mere downforce på bilerne, splitscreen og ikke mindst en voldsomt forbedret karrieredel, er alle sammen ting, der er med til at gøre F1 serien mere komplet og et køb værd, hvis du holder af Formel 1.

Testet på PS4 pro.

Karakter 8/10

 

Pris og tilgængelighed

F1 2020 Seventy Edition

Ude nu til konsol, pc og spilstreaming.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.