Forside * Featured

TEST: OnePlus Nord – Ny super Android-telefon i mellemklassen

-

OnePlus Nord gør at OnePlus igen er interessant for folk der kigger efter en prisvenlig smartphone med gode specifikationer og funktionalitet.

Siden OnePlus i 2014 lancerede OnePlus One, har der været en vis hype over hver lancering – Og med Corona overalt i verden, har OnePlus genopfundet måde de lancerer deres nye telefoner på.

Annonce:

Lad det være sagt med det samme, jeg bliver aldrig imponeret over lanceringer, men af det som lanceres. Og selvom OnePlus er gået fra at være et prisbilligt alternativ til mange andre til main-stream high-end mobiler, så har deres modeller altid imponeret med mange funktioner og gode specifikationer.

Derfor var jeg spændt på at se hvad man får, når man nu finder OnePlus Nord i mellem-pris-segmentet. Vi taler om en Android telefon til 3.299,- og 3.899,-med enten 8GB RAM og 128GB lagerplads eller 12GB RAM og 256GB lagerplads.

OnePlus Nord kommer med 8 eller 12GB LPDDR4X RAM og 128/256GB UFS2.1 lagerplads. Modellen som vi har testet var den store model. OnePlus Nord kommer i to farver Onyx Grey og Blue Marble. Modellen vi testede var Blue Marble, der er en meget lys blå, og selvom jeg foretrækker den Onyx Grey model, så er begge farver pæne.

OnePlus Nord kommer iøvrigt med 2 års softwareopdateringer, og 3 års sikkerhedsopdateringer.

 

Kamera på OnePlus Nord (foto: recordere.dk)

Udpakning og installation

OnePlus Nord kommer i en elegant mørkegrå æske, der udover telefonen indeholder en WarpCharge 30T oplader, det obligatoriske OnePlus røde USB-A til USB-C opladningskabel, en SIM-nål og så smider OnePlus lige et gennemsigtigt gummi cover med, som kan beskytte USB-C porten mod sprøjt, da telefonen ikke selv har en certificering mod væske og støv.

Telefonen vejer 184 gram, og måler 158.3 x 73.3 x 8.2mm. Den ligger godt i visse bukselommer, mens den nok kræver en taske for andre.

Telefonen er elegant designet med en 6,44 tommer skærm uden kurver, som vi vender tilbage til senere i testen. Telefonens ramme er lavet af hård plast, og siderne er dækket af et aluminium lignende materiale, som giver den et eksklusivt look. Forside og bagside er dækket af Gorilla Glass 5.

På siderne finder du OnePlus’s velkendte muteknap med tre indstillinger (Lydløs, Vibrer og Lyd på), lydstyrke-knapper samt en tænd/sluk, der samtidigt kan bruges til at vække Google Assistant”.

I bunden finder man et USB-C stik til opladning og en Dual Nano-SIM skuffe. Skærmen er fabrikken installeret med et beskyttelseslag Gorilla Glas 5, og så afbrydes skærmen kun af det indbyggede dual selfie-kamera som vi også vender tilbage til senere i testen.

Indbygget i skærmen finder man også en fingeraftrykslæser som fungerer ganske fint. På den blå bagside finder man i top venstre side OnePlus’s kamera, der består af fire objektiver fra 2 til 48 megapixels.

 

USB-C port i bunden af OnePlus Nord

Installationen af OnePlus Nord giver brugeren adgang til Android 10 og Oxygen OS 10.5, og tager ikke mange minutter så er man klar.

 

Skærmen på OnePlus Nord er med 90Hz opdateringshastighed (foto: recordere.dk)

Skærmen: 6,44” 90Hz AMOLED

OnePlus Nord kommer med en 6,44 tommer Fluid AMOLD skærm med 90Hz skærmopdatering. Skærmen har en opløsning på 2400 x 1080 pixel (408ppi) med en aspekt ratio på 20:9. Skærmen er beskyttet af Corning Gorilla Glass, der beskytter mod ridser.

Skærmen understøtter dog ikke HDR, så her er et af stederne man er gået på kompromis for at holde prisen nede på under 4.000 kroner. Men den er stadig meget fin lysstærk og fungerer godt i både meget lyse og mørke forhold.

En ting jeg er glad for, er at OnePlus med Nord har valgt ikke at bruge en buet skærm. Skærmen går stadig tæt til skærmen, men du slipper for de problemer det nogle gange giver med visse apps, når skærmen går udover kanten.

Skærmen har på i øverste venstre hjørne to selfie-kameraer, og midt i bunden sidder den indbyggede fingeraftrykslæser der fungerer ganske udemærket.

Skærmen fungerer rigtigt godt ved både billeder, tekst og video, og de 90Hz opdateringshastighed gør at især betjening og scroll igennem websider virker yderst glidende.

Skærmen er klart godkendt.

 

Du kan låse din OnePlus Nordop på mange måder.

Flere måder at låse op på

Som skrevet ovenfor har Nord en fingeraftrykslæser indbygget i skærmen, og den virker rigtigt godt. Den bliver bagbelyst af skærmen, og virker ekstremt præcist når jeg bruger den.

 

Oven i det kan du bruge frontkamera til Face Unlock, og den låser hurtigt op. Du kan bruge skærmen som bagbelysning hvis du vil låse skærmen op i mørke forhold.

Hvis det ikke er nok, kan du som altid også bruge en Pinkode til at låse telefonen op.

 

 

Fin ydelse på både apps og spil

OnePlus Nord drives af et Qualcomm Snapdragon 765G 5G chipset med en Adreno 620 grafisk processor. Oven i det har den enten 8 eller 12GB LPDDR4X RAM og 128 eller 256GB UFS2.1 lagerplads.

Det er ikke komponenter fra øverste hylde, men sammensætningen af hurtig skærm, godt kamera og et OK chipset, gør at OnePlus Nord stadig føles som en velydende high-end smartphone til en OK pris.

Kigger man på performance-måling med GeekBench 5, måler telefonen 619 på Single-Core og 1.958 på Multi-core, og det er godkendt for en mid-range telefon.

OnePlus gjort meget for at software og hardware yder optimalt, og på intet tidspunkt føles OnePlus Nord som langsom telefon. Både apps og spil kører flydende, og video og billeder vises og gemmes hurtigt og uden ventetid.

Ydelsen er godkendt.

 

Du skal bruge USB-C kabel for at oplade din OnePlus Nord.

Stort batteri, WarpCharge 30T, men ingen trådløs opladning

OnePlus Nord kommer med et batteri på 4.115 mAh. Det får dig let igennem en hel dag, og så selvom du kører med 90Hz skærm slået til. Du kan dog vinde lidt mere batteritid ved at køre skærmen på 60Hz, hvis du har behov for endnu mere tid.

Jeg fik dog let OnePlus Nord igennem en hel dag, og var aldrig under 30% når dagen var omme. Det skal dog siges at jeg ikke ser TV-serier og videoer hele dagen som visse andre, og der kan det godt være at man så skal have fat i sin kablede WarpCharge oplader.

Med WarpCharge 30T Du kan oplade fra 0 til ca. 70% på 30 minutter, og helt til 100% tager omkring én time. WarpCharge 30T bruger den samme oplader som kommer med flagskibene OnePlus 7 og 8.

Batteriet er klart godkendt.

 

Hvordan virker den som telefon?

OnePlus Nord kommer med dual Nano-SIM, og tilbyder både 3G, 4G/LTE og 5G hastigheder (Når vi engang får 5G i Danmark). Vi har ikke kunne teste OnePlus Nord med 5G, fordi der stadig ikke findes et offentligt net nogen steder.

Men med 4G/LTE havde vi god dækning med Telmore (TDC) som vi testede telefonen med. På WiFi siden får man 2×2 MIMO, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2.4G/5Ghz, så der er ikke WiFi 6 support i telefonen, men på vores Unifi netværk leverede WiFi forbindelsen meget høj og god og konstant forbindelse.

OnePlus Nord har ikke stereo-højttaler indbygget, men giver stadig god lyd til konferenceopkald, og mon ikke de fleste der vil have god stereo-lyd bruger et sæt trådløse hovedtelefoner via den indbyggede Bluetooth 5,1, der understøtter aptX , aptX HD, LDAC og AAC codecs, og dermed giver endog rigtigt god lyd.

Telefonen kommer med dual SIM, så den kan benyttes til to telefonnumre samtidig. Dog lige nu med den begrænsning at det kun kan være 2 stk. 4G SIM. Et 5G SIM kan p.t. kun fungere solo, men OnePlus udsender senere en opdatering der åbner for en kombination af 4G og 5G nano-SIM samtidig.

OnePlus er med Nord gået bort fra deres egen SMS app, og bruger nu Google Messages, og det er en ting jeg er super glad for. Google Messages er rigtig god, og understøtter et web-interface, der gør du kan sende og modtage SMS’er via din Chrome browser på din PC eller Mac.

OnePlus har også valgt at bruge Googles telefon app, og også det bifalder jeg, fordi det også her giver dig en bedre og renere Android oplevelse.

Telefondelen er klart godkendt.

 

 

Software og Oxygen OS 10.5 med Android 10

OnePlus 8 Pro kommer med Android 10 og med Oxygen OS 10.5.1, og jeg elsker Oxygen OS. Som jeg har skrevet i mine mange anmeldelser, er det en ren og elegant implementering af Android, hvor der ikke er antydningen af bloatware men bare en godt designet brugerflade og brugeroplevelse.

Dog er der en ting jeg stadig savner enormt i Oxygen OS. Muligheden for at lave foldere i app-skuffen, men OnePlus har lovet at det er på vej.

Men OnePlus Oxygen OS er stadig en af de reneste Android oplevelser, når du nu ikke kan få en hel ren Android brugerflade. Ligesom på OnePlus 8 Pro.

Jeg kan stadig godt lide at Oxygen OS giver dig frihed til at bygge egne temaer. Og ligesom med 8 Pro er det stadig “Nuanced Dark”, som er mit foretrukne tema.

Ligesom på deres flagskibe, garanterer OnePlus to års opdateringer af operativsystemet, og oven i det tre års sikkerhedsopdateringer.

Softwareoplevelsen er også godkendt.

 

Kamera på OnePlus Nord

Kamera – Fra 2 – 48 megapixels

Oneplus kommer med hele 6 kameraer – 2 foran og 4 på bagsiden. Og på selfie-siden kan du tage billeder på helt op til 32MP med et Sony IMX616 baseret kamera.

 

Frontkamera på OnePlus Nord

På bagsiden er det primære kamera også baseret på en Sony sensor (IMX586), og tilbyder billeder på helt op til 48MP. Det primære kamera på bagsiden har i øvrigt som det eneste optisk billedestabilisering.

 

På videosiden kan du optage video i op til 4K/60 HDR og både billeder og video gemmes hurtigt og let via det højtydende filsystem på OnePlus Nord.

Her er nogle eksempler på billeder taget med OnePlus Nord.

   

Konklusion

OnePlus Nord er en super god telefon, der giver dig alt det bedste fra OnePlus økosystemet, og fra ca. 3.300,- kroner får du 5G, godt kamera og en skærm der sagtens kan være med på det meste.

OnePlus giver dig et prisvenligt alternativ til OnePlus flagskibe, men du skal naturligvis give køb på nogle af de ting som et flagskib giver dig.

Du får ikke trådløs opladning. Du får ikke det hurtigste chipset, og du får ikke en IP68-certificeret telefon. Til gengæld får du et flot design og en 5G-telefon der sagtens kan bruges i mange år i en kvalitet der sagtens kan følge med de fleste flagskibe.

Står du og skal købe en Android smartphone, og dit maks. budget er mellem 3.300 og 3.900, så bør kompasset pege mod Nord som en af de smartphones du kigger på.

Vi kvitterer med en flot karakter på 8.5 (4 stjerner ud af 5)

 

 

Pris og tilgængelighed

OnePlus Nord kommer i farverne Onyx Grey og Blue Marble og kommer til at koste:

Levering begynder d. 4. august. Forudbestilling er allerede nu muligt hos teleselskaberne 3 og Telia samt hos Elgiganten og Proshop.

 

[su_box title=”OnePlus Nord Specifikationer (Engelsk)” box_color=”#666666″ radius=”4″]

  • Screen: 6.44-inch OLED, 2400 x 1080 resolution with a 20:9 aspect ratio
  • Rear cameras: wide-angle 48-megapixel, ultrawide 8-megapixel (119-degree) lens, 2-megapixel macro camera, 5-megapixel depth sensor
  • Selfie camera: wide-angle 32-megapixel, ultrawide 8-megapixel (105-degree) camera
  • Dimensions: 73.3 x 158.3 x 8.2 mm, 184g
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 765G
  • Memory: 8GB or 12GB RAM
  • Storage: 128GB to 256GB
  • Battery: 4,115mAh 
  • OS: OxygenOS 10.5 based on Android 10 
  • Connectivity: Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.1 with AptX, AptX HD, LDAC, and AAC, Sub-6GHz 5G, LTE
  • Dual 4G SIM (4G + 4G). Later update to add 4G+5G dual SIM.
  • Biometric authentication: fingerprint sensor
  • Fast charging: Warp Charge 30T

[/su_box]

OnePlus Nord - 12GB/256GB Lagerplads

3.799.-
8.5

DESIGN

9.0/10

YDELSE

8.0/10

SKÆRM

8.0/10

KAMERA

8.0/10

BATTERI

8.5/10

PRIS

9.5/10

Plus

  • God 90Hz skærm (uden HDR)
  • God batteritid
  • 5G til en god pris

Minus

  • Savner stadig foldere i App oversigt
  • Savner trådløs opladning
  • Manglende IP68
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.