Forside Indhold og distribution Musik

Tip: Sådan får du dansk musik tilbage på YouTube

-

YouTube og YouTube Music blokerer for afspilning af dansk musik, men det kan omgås.

Det er ikke lykkedes Koda, der repræsenterer de danske kunsterne og sangskrivere, at nå til enighed med YouTube om en ny aftale om hvad musik- og video-tjenesten skal betale for at afspille indhold med dansk musik.

Annonce:

Den tidligere aftale udløb i april måned, og efter flere midlertidige forlængelser har Google trukket stikket. Det er slut med dansk musik på YouTubes forskellige tjenester for nu. Musikken vender først tilbage når parterne lander en ny aftale.

YouTube er derfor i gang med at lukke for adgangen til dansk musik. Et arbejde der skal være færdigt inden kl. 23:59 i dag d. 31/7 hvor den nuværende aftale udløber.

En del indhold er allerede utilgængelig på YouTube, men der er ikke tale om at de har slettet noget. Musikvideoerne er stadig på YouTube og musiknumrene er stadig på YouTube Music.

Efterhånden som der lukkes kan indholdet blot ikke længere afspilles fra Danmark. Forsøges afspilning, får man at vide at indholdet ikke er tilgængelig i ens land.

Men udlandet kan godt afspille de danske musikvideoer og albums. Det er kun i Danmark at det indhold blokeres.

Det betyder at benyttes en VPN/DNS-tjeneste, så YouTube tror man er i et andet land, så kan det danske indhold fortsat afspilles.

Det giver dog andre udfordringer: De gode VPN/DNS-tjenester kan også være dyre i abonnement per måned, og nogle af de gratis alternativer kan være farlige (malware). De gratis tjenester der opfører sig artigt har typisk en daglig begrænsning på datamængden, hvilket kan være upraktisk til videostreaming fra YouTube.

Men har du allerede en VPN/DNS-tjeneste kørende, så kan den også benyttes til at se musikvideoer på YouTube og høre musik på YouTube Music, mens Koda og YouTube fortsætter forhandlingerne om en genåbning.

 

Annonce:
Forrige artikelOPDATERET: Google presser Koda: Fjerner al dansk musik fra YouTube
Næste artikelTEST: Harman Kardon Citation Oasis DAB – Den perfekte clockradio
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.