Forside * Featured

Apple truer Epic med en hård exit

-

Apple eskalerer kampen mod Epic, og det kan få katastrofale følger, lyder det fra spil-udvikleren.

Forleden blev Epic-spillet Fortnite fjernet fra Apples App Store og kort efter fulgte Google trop og fjernede spillet fra deres Play Store.

Annonce:

Striden handler om det beløb som app-udviklerne skal af med, til Apple eller Google, når app-brugerne køber gennem de app-butikker. Her tager Apple og Google et 30% cut af den omsætning der sker gennem deres app-butikker, det første år, og derefter 15%.

Fortnite er et populært spil der tilbyder in-app køb, og spiludvikleren Epic valgte forleden at give Fortnite-brugerne valget mellem at handle direkte hos dem eller gennem Apple, og handlede man direkte hos Epic var det til en lavere pris.

Den slags er mod betingelserne for at være tilgængelig i App Store. Her er reglerne at der kun må tilbydes køb gennem Apples butik. Det er ikke mod reglerne at der tilbydes køb andre steder, som f.eks. på spiludbyderens egen hjemmeside, men det er mod reglerne at vise muligheden i en app i Apples univers.

 

Epic kaldte til kamp

Epic provokerede bevist Apple ved at liste to priser i Fortnite, vel vidende at det var mod Apples betingelser for App Store, og svaret fra Apple kom da også prompte; Fortnite forsvandt fra App Store, med besked om at Epic skulle ændre deres app tilbage så der igen kun blev vist køb gennem Apple.

Men Epic har ikke ændret på Fortnite-app og det har nu fået Apple til at eskalere striden. Epic har fået et ultimatum: Følg reglerne eller der lukkes for spiludbyderens udviklerkonti til Apple-enhederne.

Deadline er sat til d. 28. august. Den dato vil Apple udelukke Epic fra deres udviklerværktøjer til iOS og Mac. Selvom Epics apps til Mac kan hentes udenom Mac App Store, så vil Epics applikationer ikke kunne godkendes til brug under MacOS, uden disse udviklerværktøjer.

 

 

Farvel til Unreal Engine hos Apple

Epic er nu gået rettens vej for at få dem til at bremse at de smides på porten hos Apple.

Hvis Apple smider Epic ud så vil det også få indflydelse på den populære spilmotor Unreal Engine, som mange spil benytter. Den vil Epic så ikke længere kunne vedligeholde og videreudvikle til Apple-enhederne, og det kan på sigt betyde færre af de store spil hos Apple.

Men Epic virker stålsat i deres kamp mod “Apple-skatten”, Apples provision i App Store, og striden er også noget der går udover Apple. Apple-brugere afskåret fra at installere det populære Fortnite-spil, et spil der hidtil har givet Apple en gevinst på 360 millioner dollars, svarende til 2,27 milliarder kroner, i provision.

Ifølge magasinet ‘The Information’ er Epic også gået på jagt efter støtter til deres kamp. Finde andre tech-firmaer der ligeledes er træt af Apples provision. Der er dog endnu ikke klarhed over hvad formålet med formel anti-Apple gruppe vil være, udover at forsøge at lægge yderligere pres på Apple.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.