Forside Nyheder

Endnu et Netflix-talkshow bukker under: Farvel til Hasan Minhaj

-

Netflix har meget pludseligt besluttet sig for at lukke komikeren Hasan Minhaj’s show ‘Patriot Act’.

Hvis du er fan af komikeren Hasan Minhaj og hans politisk-satiriske nyheds-talkshow ’Patriot Act’, så er der skidt nyt. Netflix har besluttet sig for at lukke det prisvindende show. Det bekræftede Minhaj selv på Twitter tirsdag.

Annonce:

Minhaj er en af de mange komikere, der er kommet ud af Comedy Central’s ’The Daily Show’, og nåede at blive en af de sidste ”elever” af den forhenværende vært, Jon Stewart. På den front er han i selskab med en række store navne, herunder Steve Carell, Olivia Munn samt Samantha Bee, Stephen Cobert og John Oliver, der siden har fået deres egne, succesrige shows.

Det så først ud som om, den samme skæbne skulle tilfalde Hasan Minhaj, da han landede et ugentligt talkshow på Netflix. Men hvor de andre værters shows er ”still going strong”, lader det til at Minhaj valgte den forkerte partner til showet.

’Patriot Act with Hasan Minhaj” nåede at køre i seks sæsoner i over to år. Kritikerne elskede showets ofte dybdeborende journalistik, præsenteret med de store satiriske evner, Minhaj nåede at opbygge, da han var ”i lære” hos Jon Stewart.

Netflix’ talkshow-forbandelse

Denne kombination var en vinder, i hvert fald, når det gjaldt priser. Hasan Minhajs indsats blev ikke bare belønnet med tv-branchens fornemste pris, en Emmy. Han har dog også vundet to Peabody Awards, der er den ældste pris, der uddeles for veludført arbejde i de elektroniske medier i USA. Peabody-priserne har masser af prestige, fordi de anses for at blive uddelt for produktioner af særlig høj informativ kvalitet.

Men lige meget hjalp det. Faktum er nemlig, at ingen rigtigt kiggede med på ’Patriot Act’. Netflix har naturligvis ikke afsløret, hvor mange, der rent faktisk så showet, for tjenesten holder altid den slags information hemmelige, indtil de finder det opportunt at slippe dem ud. Men Netflix plejer at belønne høje seertal med fornyelser, så når de en sjælden gang i mellem aflyser noget, er det som regel fordi, seerne er udeblevet.

Og med aflysningen af ’Patriot Act’ tegner der sig et mønster, når det gælder Netflix-talkshows. Det lader til, at folk forbinder Netflix’ on demand-streaming med tidslig frihed. Netflix er noget, man ser, når det passer ind i ens eget program. Modsat flow-tv eller streamingtjenester, der slipper afsnit løs en gang om ugen, er vi ikke vant til at starte Netflix op på bestemte tidspunkter.

Det er naturligvis muligt at se Netflix’ talkshows, når man har lyst, men talkshows har jo netop den karakteristik, at de er aktuelle og behandler emner, der enten er relateret til den dag eller den uge, afsnittet får premiere i. Bagsiden af aktualitets-medaljen er naturligvis, at et talkshow-afsnit hurtigt bliver forældet og føles som om, sidste salgsdato er overskredet.

Det kan være derfor, Netflix ikke har kunnet få succes med nogle talkshows, selv om de har prøvet i flere omgange. Før Hasan Minhaj var der endnu en ’The Daily Show’-student, der forsøgte sig, nemlig Michelle Wolf. En anden komiker, Joel McHale, har også forsøgt sig. Chelsea Handler, der tidligere har haft sit eget show på amerikansk kabel-tv, måtte også pakke sammen.

Har du et bud på, hvorfor Netflix ikke kan få ugentlige talkshows til at fungere? Giv lyd i kommentarsporet.

Annonce:
Forrige artikelVIDEO: Så lækker er Microsoft Flight Simulator 2020 over Danmark
Næste artikelNy privatlivsfunktion i Android 11 går ud over kamera-apps fra tredjepart
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.