Forside Produkter Mobil

Ny iPad med Pro-design og USB-C kan være på vej

-

Lækkede design-tegninger viser en billigere iPad med Pro-design, som muligvis kan være Apples 2020-iPad.

Nu ser det langt om længe ud som om, den billigste iPad også får et iPad Pro-lignende design. Lige siden den første iPad Pro kom ud i 2015, har der været snak om, hvordan det kantløse design efterhånden ville sive ned til de almindelige iPads og på et tidspunkt blive standard for hele serien.

Annonce:

Foreløbig er det dog kun blevet til reduktion af kanterne, og de seneste iPad-modeller har for eksempel stadig en knap med Touch ID-fingeraftrykslæser på fronten, og en bred ramme i toppen til selfie-kameraet. Men rygterne har gået længe om at 2020 ville blive året, hvor også disse forsvinder.

Nu har det indiske gadget-website 91Mobiles fået fingre i, hvad der skulle være design-tegninger af en kommende iPad-model i den helt billige ende. Og her kan man tydeligt se, at førnævnte Touch ID-knap er blevet fjernet.

Farvel til Lightning?

Samtidig er kanterne betydeligt tyndere end på de nuværende modeller, og der er et Face ID-modul i toppen af skærmen. Det vil i givet fald være den første iPad med Face ID, der ikke hedder ”Pro” til efternavn.

De billige iPads ser imidlertid også ud til at få andre features, der hidtil kun har kunnet findes på iPad Pro. Det gælder f.eks. muligheden for at bruge Magic Keyboard sammen en almindelig iPad, hvilket formentlig vil glæde mange, der også bruger deres iPads til mere professionelle formål. Tegningerne viser helt tydeligt magnet-kontakter til Magic Keyboard. Derudover skulle den nye iPad også kunne oplades trådløst.

Måske endnu mere overraskende, så er der ifølge 91Mobiles USB-C i bunden i stedet for et Lightning-stik. Hvis det viser sig at holde…ahem…stik, så vil det være det næste skridt i retning af et decideret farvel til Lightning. Hidtil har det kun været iPad Pro, der har kørt med USB-C i stedet for Lightning, på forbrugersiden har Apple holdt sig til sit eget stik. Men det kan altså ændre sig nu.

Men hvad er det så lige, der indikerer, at der overhovedet er tale om en almindelig iPad og ikke en iPad Pro her? Først og fremmest er det informationer fra 91Mobiles’ kilde, der siger, at det her er en billig iPad og ikke en Pro.

Passer med rygterne

91Mobiles skriver, at kilden er troværdig, og når der er grund til at tro på dem, er det fordi sitet primært laver prissammenligning, og derfor har kontakter til f.eks. tilbehørsproducenter, der netop kunne få fingre i denne slags tekniske tegninger forud for en lancering, så de kan være klar med passende tilbehør.

Men derudover er det kameraet på bagsiden. Modsat iPad Pro er der ikke tale om et multikamera-modul, men derimod et enkelt kamera med en LED-flash af typen, vi ellers kun ser på almindelige iPads. Dertil kommer at skærmen på iPad’en på tegningerne er 10,84 tommer stor, hvilket er lige midt imellem iPad Pro og de nuværende iPads. Der har dog tidligere gået rygter om at den næste iPad-skærm netop vil være på 10,8 tommer.

Det kan selvfølgelig være, at Apple har valgt at lave en billigere iPad Pro, og at det er den, vi kan se på tegningerne. Og så er der naturligvis også en rigtig god grund til at være skeptisk overfor den slags lækkede tegninger, som enhver fusker jo kan beslutte sig for at opfinde. Uanset, hvad situationen er, så finder vi muligvis ud af mere, når Apple holder deres næste lanceringsevent, hvilket rygtes til at ske allerede om et par uger eller deromkring.

Annonce:
Forrige artikelVIDEO: 30 år efter Oscar-hit: Kevin Costner vender tilbage til prærien
Næste artikelWaoo kommer med Wi-Fi 6 til sine kunder
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.