Forside Nyheder

Regeringens udspil: Drop planlagte besparelser i DR

-
DR Byen. Foto: recordere.dk

Regeringen lægger op til at droppe de planlagte besparelser på DR

Regeringens finanslovsudspil lægger op til at droppe planlagte besparelser i DR. Det skriver TV 2, efter at have set dokumenter om udspillet.

Da seneste medieforlig blev indgået, der var det regeringen bestående af Venstre, Konservative og Liberal Alliance, der indgik en medieaftale sammen med Dansk Folkeparti. Den aftale pålagde Danmarks Radio at spare 20% fra 2019 og frem til 2023.

Annonce:

DR iværksatte omfattende besparelser i 2018, til en samlet værdi af 420 mio. kr. i tiden frem mod 2021.

Disse besparelser rulles ikke tilbage. Til gengæld bliver der ingen nye besparelser, hvis regeringens udspil ender i den endelige aftale om statens finanser.

“DR er en væsentlig institution i at producere og sikre, at befolkningen også føler, at de på en relevant måde har adgang til public service”, lød det fra kulturminister, Joy Mogensen, tidligere på måneden.

De hidtige besparelser har blandt andet betydet farvel til 3 tv-kanaler på flow-tv (DR K, DR Ultra og DR3), radiokanalen P7 Mix, samt lukning af flere programmer.

 

Annonce:
Forrige artikelTEST: Samsung Galaxy Tab S7+ 5G – Den bedste Android Tablet lige nu
Næste artikelVIDEO: 30 år efter Oscar-hit: Kevin Costner vender tilbage til prærien
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.