Forside * Nyheder

LG bekræfter: Ældre TV får AirPlay 2 og HomeKit

-

Købte du et tv fra LG i 2018 kan du nu også få adgang til Apple TV-app’en, mens AirPlay 2 og HomeKit kommer senere i år.

Der er ikke noget værre end at købe et tv og så kun et års tid senere se en ny tjeneste eller funktion lanceret, som TV’et ikke er kompatibelt med. Især, hvis det er en populær tjeneste, som alle vennernes og kollegernes stuealtre kan køre, så man hele tiden skal høre om den.

Værst er det, hvis tjenesten er fra en af de helt tunge drenge, såsom Apple, der som bekendt har kørt deres Apple TV-app ind på modeller fra de fleste, store mærker. Hvis der altså er tale om en nyere model, hvilket i mange tilfælde betyder fra 2019 og fremefter.

Annonce:

Mange Samsung-modeller og et par enkelte Sony-modeller fra 2018 har dog også fået adgang til Apples teknologier, hvilket man bl.a. kan se af en liste, vores kolleger ovre på Flatpanels har lavet. Men nu melder LG sig også under den fane. En software-opdatering har nu også bragt Apple TV-app’en ind på LG-modeller fra 2018.

Men der er flere gode nyheder for hjem, der både indeholder et LG-TV fra 2018 og f.eks. iPhones og iPads. Der er en ret god chance for, at TV’et senere i år bliver kompatibelt med AirPlay 2, og at det samtidig bliver muligt at sætte TV’et ind i et økosystem, der styrer intelligente enheder i hjemmet med Apples HomeKit-standard.

Drop boksen

Efter at Apple TV-app’en landede på 2018-modeller for nyligt via den ovennævnte opdatering, skulle AirPlay 2 og HomeKit nu også komme – via endnu en opdatering senere i år. Efter en periode, hvor der har hersket lidt tvivl om, hvorvidt LG ville springe med på toget, er begge dele er nu blevet bekræftet af LGs britiske afdeling via Twitter.

TV’et skal stadig ligge i den prismæssige mellemklasse og opefter for at understøtte de tre Apple-teknologier, men LG-modeller, der hedder noget med UK eller SK i størrelser over 55 tommer skulle gerne være omfattet af opdateringen.

Ud over disse modeller skulle modellerne B8, C8, E8 og W8 også være med i puljen af LG-modeller, der snart bliver kompatible med Apples teknologier og som allerede nu giver ejeren mulighed for at kigge med på f.eks. Apples TV+-tjeneste.

Hvis du således har et LG-TV blandt de ovennævnte og har overvejet at investere i en Apple TV-boks for at kunne få adgang til Apple TV+, behøver du ikke tænke mere over det. Og det gælder for så vidt også andre mediestreamere.

Modsat TV-modeller fra f.eks. LG, Samsung og Sony har Apple været noget mere karrige med at lade deres konkurrenter på mediestreamer-fronten få Apple TV-app’en ombord. Således kan den f.eks. foreløbig ikke (officielt) downloades til NVIDIA Shield og Apple TV+ kan kun ses via Google Chromecast ved at caste fra en browser på en computer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.