Forside Nyheder

Mavepuster til Discovery: TV 2 snupper fodboldlandsholdet

-
Foto: Shutterstock.com

TV 2 har sikret sig rettighederne til alle det danske herrefodboldlandsholds kampe fra 2022 til 2028. Samtidig har TV 2 sammen med DR sikret rettighederne til EM-fodboldslutrunderne UEFA EURO 2024 og UEFA EURO 2028.

Danmarks fodboldlandshold er fra 2022 tilbage på TV 2, som det var tilfældet i en lang årrække frem til 2014. Det er resultatet af en stor rettighedsaftale mellem TV 2 og det europæiske fodboldforbund, UEFA, som gælder fra sommeren 2022 til og med sommeren 2028.

Aftalen indeholder først og fremmest rettigheder til alle danske herrefodboldlandskampe i den seksårige periode inklusive EM- og VM-kvalifikationskampe, Nations League- og venskabskampe. Alle Danmarks landskampe vil blive vist direkte på TV 2s hovedkanal.

Annonce:

“Det er ikke mindre end fantastisk, at det er lykkedes igen at få herrefodboldlandsholdet tilbage på ”Hele Danmarks hjemmebane”. På TV 2 gør vi alt, hvad vi kan, for at samle danskerne om store begivenheder, og er der noget, som kan samle danskerne, er det vores bedste landshold i fodbold og håndbold”, fortæller TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og fortsætter:

“Med den nye aftale er fodboldlandsholdet tilbage på den helt store scene, og vi glæder os til at udvikle og genskabe den store begejstring om fodboldlandsholdet”.

 

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, sammen med TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

UEFA EURO 2024 og UEFA EURO 2028 sammen med DR

Med i UEFA-aftalen er også rettighederne til de store EM-slutrunder i fodbold i sommeren 2024 og sommeren 2028, som TV 2 har erhvervet sammen med DR.

– Det glæder mig, at vi sammen med DR kan bringe EM-slutrunderne ud til alle danskere. De store slutrunder hører hjemme på de nationale kanaler, og både vi og DR har en stolt tradition omkring de store samlende sportsevents som EM- og VM-fodbold, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Fordelingen af kampene mellem DR og TV 2 i slutrunderne i 2024 og 2028 er endnu ikke besluttet, men det er aftalt, at de skal fordeles ligeligt. TV 2 og DR har også rettighederne til VM i fodbold 2022, ligesom TV 2 og DR deler rettighederne til kvindelandsholdets EM-slutrunde, der næste gang afvikles i 2022.

 

Flere TV 2-kanaler og TV 2 PLAY sender fodboldlandskampe

Foruden herrefodboldlandsholdet og EM-slutrunderne indeholder UEFA-aftalen et stort antal fodboldlandskampe uden dansk deltagelse i EM- og VM-kvalifikationerne, Nations League samt venskabskampe. Disse kampe vises på TV 2s kanaler og på TV 2 PLAY. I alt omfatter aftalen cirka 1.200 fodboldlandskampe, heriblandt minimum 60 kampe med det bedste danske landshold.

“Denne aftale er selvfølgelig af kæmpe stor betydning for os. Det danske fodboldlandshold betyder meget for så mange danskere, og de fleste af os har minder om store øjeblikke med landsholdet. Aftalen er også fantastisk for vores sportskanaler TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og selvfølgelig for TV 2 PLAY, hvor du kan få det hele. Landsholdsfodbold er noget helt specielt, og vi vil kunne tilbyde et utal af kampe med de bedste landshold i Europa”, lyder det fra TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Den nye rettighedsaftale er indgået få måneder efter, at TV 2 og TV 2 PLAY i maj erhvervede rettighederne til de europæiske klubturneringer UEFA Europa League og UEFA Europa Conference League fra sommeren 2021 samt spansk fodbold fra LaLiga. Disse kampe kan følges på TV 2s sportskanaler og via sportspakken på TV 2 PLAY.

“Der vil ikke være mange uger om året, hvor der ikke vil være topfodbold på vores platforme. Når klubfodbolden ligger stille, tager landsholdene over. Vi fodboldfans bliver forkælet”, slutter Frederik Lauesen.

 

Annonce:
KILDEPressemeddelse, TV 2
Forrige artikelMicrosoft bekræfter: Begge nye Xbox lanceres 10/11 (OPDATERET med priser)
Næste artikelSå er den nye RAZR 5G officielt lanceret
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.