Forside Produkter Mobil

Denne QWERTY-smartphone kan køre tre forskellige styresystemer

-

F(x)tec Pro1-X er udviklet sammen med smartphone-softwarenørderne hos XDA-developers.

Mange Recordere-læsere kender XDA-developers, enten som et forum, hvor man kan hente tips om sin smartphone, eller som en kilde til nogle af de nyheder, vi bringer her på siden. Ligesom Recordere har XDA-developers en historik som forum, før det også blev et nyhedsmedie.

Annonce:

Men her på Recordere har vi dog ingen planer om at lave en smartphone endnu. Det modsatte er tilfældet for XDA-developers, der er gået sammen med verdens måske mest nørdede smartphone-producent om at lave en smartphone.

Dermed mødes smartphone-software-nørder og smartphone-hardware-nørder og laver en telefon sammen. Det kan selvfølige ikke undgå at blive andet end unikt. Det unikke ses allerede på smartphonens navn, der er F(x)tec Pro1-X.

Recordere-redaktionen frabeder sig med det samme at få tilsendt emails, der anmoder om instruktioner i, hvordan F(x)tec Pro1-X udtales. Lad os bare sige, at vi er glade for at vi ikke er en podcast eller en radioudsendelse.

Middelmådig hardware

F(x)tec Pro1-X er en opfølger til F(x)tec Pro1, der kom sidste år. Ligesom forgængeren er der tale om en smartphone, der bringer et QWERTY-tastatur sammen med et moderne smartphone-design. Dette er dog det eneste virkelig bemærkelsesværdige ved hardwaren, der ellers er ret middelmådig.

Den er baseret på Snapdragon 835 (så ingen 5G) og har et batteri på 3220 mAh – ligesom sin forgænger. Det er dog nyt, at der er 8GB RAM og 256GB lagerplads ombord, så måske er den en anelse hurtigere. Den har et dobbeltkamera bagpå, bestående af en 12MP-sensor i kombination med en 5MP-sensor. Foran sidder der et selfie-kamera på 8MP.

Okay, der er måske en enkelt ting, der gør hardwaren lidt mere bemærkelsesværdig. Det er den HDMI-port, der sidder i telefonen, så du kan sætte den direkte til en skærm uden en dongle. Idéen med dette er at telefonen kan føre et dobbeltliv og også fungere som en letvægtslaptop. Og det er her, softwaren kommer ind i billedet.

Smådyr

Pro1-X kan nemlig ikke bare køre Android, den kan også køre Ubuntu Touch OS i en dual-boot. Du kan altså både køre Android- og Linux-baserede apps på den, hvilket giver nogle interessante muligheder, når man tager i betragtning, at den kobles til en skærm med et simpelt kabel.

Men selv på Android-delen er Pro 1-X anderledes. Ud over at køre en helt almindelig stock Android, kan den også køre LineageOS. Sidstnævnte er en version af Android, der er baseret på CyanogenOS, det alternative Android-styresystem for rootede smartphones.

At telefonen kan køre tre styresystemer er angiveligt XDA-developers’ fortjeneste. Men spørgsmålet er, hvor mange smartphone-nørder vil investere i en smartphone med den på det tidspunkt aldrende Snapdragon 835-chip, når Pro 1-X udkommer til marts næste år.

Den er sat til en pris på 899 dollar, hvilket nogenlunde svarer til 5.700 kroner før danske skatter og afgifter kommer oven i. Så billig er den heller ikke. Du kan dog spare penge, hvis du bestiller den før tid via firmaets crowdfundingkampagne på Indiegogo.

Annonce:
Forrige artikelTrailer for The Midnight Sky, Clooneys scifi-drama på Netflix
Næste artikelAmazon har åbnet i Sverige
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.