Forside Produkter HiFi & Surround

Første B&O Classics: En genfødt Beogram 4000C til en hamper pris

-

Bang & Olufsen Classics puster nyt liv i B&O-klassikere. Nu er den første her: Beogram 4000C

Godt design bør følge dig hele livet, og det er netop tanken bag B&Os nyeste initiativ, hvor kendte designklassikere bliver “genfødt” for at møde tidens behov.

Annonce:

‘Classics’, som initiativet hedder, har til formål at renovere, gendanne og genskabe nogle af B&Os mest ikoniske produkter.

Henrik Baron Vejrup fra Bang & Olufsen Teknisk Forum, der er et privat initiativ som ikke har noget med B&O at gøre, har kigget på første produkt:

Beogram 4000C  (C for Classic)

 

 

Den første pladespiller i den serie, Beogram 4000, blev i sin tid designet af Jacob Jensen i 1972 ud fra et ønske om at skabe en pladespiller, der var lige dele tidløs og progressiv i sin tekniske ydeevne. Selvfølgelig tilføjet B&Os velkendte designæstetik.

Resultatet blev en pladespiller, der var revolutionær på flere parametre. Takket være den elektroniske betjening blev det lettere end nogensinde før at spille plader, mens avancerede teknikker skabte en lydoplevelse udover normen.

For eksempel bevægede den elektroniske tangentielle pick-up-arm sig konsekvent i en lige vinkel, der sikrede, at registrere altid blev afspillet i den korrekte vinkel. Samtidig betød det også, at Beogram 4000 var den mest ‘danse-sikre’ pladeafspiller på markedet.

 

Arbejdet med renoveringen

 

Classics er ikke nye B&O-pladespillere

Der er dog ikke tale om at Bang & Olufsen kommer med Beogram 400x-serien i nye udgaver. Projektet ‘Classics’ handler om at restaurere ældre B&O-produkter, så de kan bruges i en moderne verden.

Efter renoveringen vil de produkter igen fremstå som ‘toptunet’ og klar til nye udfordringer.

Restaureringsprojektet omhandler alle pladespillere i Beogram 400x-serien, dvs. også Beogram 4002 og Beogram 4004. Men første produkt der udkommer nu er 4000-modellen der udsendes som Beogram 4000C

 

Unboxing video

 

Udvidet video med interview

Henrik Baron Vejrup fra YouTube kanalen BOTF – Bang & Olufsen Teknisk Forum – blev inviteret indenfor og mødte Mads Kogsgaard som er Produkt Manager for B&O Classics kategorien.

 

Pris og tilgængelighed

Bang & Olufsen har renoveret i alt 95 stk. pladespillere til Classic-serien Beogram 4000C.

Disse sælges for kr. 75.000,- per styk.

Kan ses i fire Bang & Olufsens butikker fra 12. oktober og kan købes fra 19. oktober.

 

Galleri

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.