Forside * Featured

Google tester start af Assistent uden ”Hey, Google”

-

Lige nu tester Google, om deres smartskærme kan vække assistenten når brugerne blot nærmer sig rent fysisk.

En af de karaktertræk, der gør brugerne mindre urolige for at bruge Google Assistant, er at den som de fleste andre virtuelle assistenter ikke begynder at lytte, før du bruger ”vække-ordet”. Det sidste er som mange vil vide ”OK, Google” eller ”Hey, Google”, når det gælder Google Assistant.

Annonce:

Når vi ikke føler os overvågede af smarthøjttalere og skærme med Google Assistant indbygget, er det fordi Google har forsikret os, at enhederne slet ikke kan lytte efter noget andet end vække-ordet, når de ikke er i aktiv brug.

Men ifølge Android Central tester Google lige nu en funktion, hvor dette alligevel kan lade sig gøre –  i hvert fald på Googles smartskærme i Nest Hub-serien. En ny funktion, der har kodenavnet ’Blue Steel’, kan angiveligt begynde at lytte, så snart, du nærmer dig skærmen.

Det ved vi, fordi YouTube-brugeren Jan Boromeusz har fået fat i, hvad han mener påstår er en lækket firmware til Nest Hub. Det fremgår tydeligt at videoen, at Blue Steel kan slås til og fra i indstillingerne, men også, at Boromeusz kan afgive kommandoer til sin Nest Hub og få den til at adlyde, helt uden at bruge et vække-ord.

 

Tjekker afstand med ultralyd

Google rullede sidste år en ultralyds-funktion ud til Nest Hub, der sender uhørbare lydfrekvenser ud i rummet og måler, hvornår lydbølgerne bliver brudt eller reflekteres tilbage på en bestemt måde. Det bruger smartskærmene blandt andet til at bedømme afstanden til en person i lokalet.

Det er denne funktion, som eksperter i adskillige medier nu mener, Boromeusz’ Nest Hub Max anvender. Fordi den ved, at han står tæt på, behøver den ikke noget vække-ordet. Ars Technica skriver dog, at der også kan være tale om genkendelse via Face Match.

Men idéen er, at du kan gå op til din Nest Hub og føre en mere menneskelig samtale med den, i stedet for at skulle sige ”Hey Google” foran hver anden sætning. Det er naturligvis praktisk, og afstandskriteriet er nok en god ting, så fremmede ikke bare kan råbe ting ind gennem brevsprækken og få Nest Hub til at reagere.

Omvendt er der nok privatlivsforkæmpere, der vil råbe vagt i gevær, hvis Blue Steel-funktionen rent faktisk bliver sendt ud til Nest Hub-eksemplarer i offentligheden. Deres argument vil formentlig være, at det er svært at vurdere, hvornår Google Assistant lytter, og hvornår den ikke gør. Omvendt har Google formentlig en eller anden form for løsning klar på dette ved lancering.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.