Forside Produkter Computere

TEST: Jabra Evolve2 65 – Trådløst headset til video- og audiomøder

-

Jabra er klar med næste generation af deres populære trådløse Evolve 65 serie, der bruges på mange arbejdspladser i hele verden. Vi har haft Jabra Evolve2 65 til test – Og til en pris på under 1.500 DKK får du endog meget trådløst headset for pengene.

På mit arbejde bruger jeg forgængeren Jabra Evolve 65, som også er trådløs, og ligesom den nye model kommer med Bluetooth og en USB dongle, der giver hurtig forbindelse, uden man skal parre sit headset i tide og utide. Derfor var jeg klar til at anmelde Evolve2 65, da Jabra spurgte om jeg havde lyst til at prøve afløseren. Især fordi Jabra påstår at den nye Evolve2 65 har endnu bedre musik-afspilning, som i forvejen er god på Evolve 65.

Vi har testet Jabra Evolve2 65, og her kan du læse hvad vi synes.

Annonce:

 

Udpakning, design og installation

Den model af Jabra Evolve2 65 vi testede var modellen ,hvor man udover headset også får en oplader dock med, så man kan sætte headset’et til opladning mellem møderne. Man kan også nøjes med at købe modellen uden Dock og spare nogle hundrede kroner. Man kan nemlig også oplade Jabra Evolve2 65 med et USB-C kabel, som følger med.

Udover headset og dock, var der et USB-A til USB-C kabel, et lille kunststof etui og en USB-A Jabra Link 380 BT adapter, der også kan fås som USB-C model, hvis man foretrækker dette. Og så har Jabra valgt at lave instruktionen på indersiden af kassen, så man hurtigt kan komme igang.

 

Designet er moderne, og minder lidt om B&O’s bøjledesign. Bøjlen er i mørk stål, og er dækket af et luftskum materiale, der giver en bedre komfort når du bærer headset’et. På højre kop finder man knapper til at starte og stoppe opkald, lydstyrke og play/pause, samt en tænd/sluk/Bluetooth pair knap, en mute mikrofoner og en diskret Busy diodering, der kan vise med rødt lys hvis du er i møder eller opkald. Det er også på venstre kop, at du finder mikrofonarmen. Jeg er som sagt allerede Jabra Evolve 65 bruger på mit arbejder, og det eneste jeg savner fra den forrige model, er den magnet, der gjorde man kunne låse mikrofonen fast til højre side af bøjlen.

I kopperne finder du 40mm højttalerenheder, der leverer lyd i frekvensområdet 20Hz til 20kH. Mikrofonen består af tre mikrofoner, der giver en rigtig god samtalekvalitet.

Modellen vi testede kom med en ladedock, der har USB-A forbindelse, og kan tilsluttes din computer eller oplader for løbende opladning, uden at skulle forbinde kabler.

Installationen kan gøres på flere måder. Sammen med Jabra Evolve2 65 får man en medfølgende Jabra Link 380 BT adapter, og bruger du den er der fobindelse mellem computer og headset’et med det samme. Du kan også vælge at bruge almindelig bluetooth 5.0 forbindelse til f.eks. din smartphone, og så virker de som et helt almindeligt headset med en meget bedre mikrofon. Og her kommer virkeligt en vigtig feature på Jabra Evolve2 65. Den kan nemlig være forbundet til din smartphone og din computer samtidigt, så hvis du sidder og lytter til musik via din smartphone, og en kollega ringer på Teams, så kan du starte samtalen ved at tage opkaldet.

Jabra Evolve2 65 er iøvrigt UC (Unified Communications) certificeret, så de virker perfekt med de mest brugte onlinemøde softwareplatforme (f.eks. Microsoft Teams, Skype, Zoom, Cisco WebEx.).

Hvis du ønsker yderligere indstillinger har Jabra lavet en app til både Windows, Mac og Android og iOS, hvor du kan justere lyd og equalizer. I app’en kan du også firmwareopdatere dit headset hvis det er nødvendigt.

Daglig brug – 37 timers batteritid mellem opladninger

I disse tider er det vigtigt at det headset du bruger til de mange møder man har online, kan bæres i mange timer om dagen, og der er jeg meget tilfreds med Jabra Evolve2 65. Jeg bærer briller, og der er det vigtigt at et headset ikke presser for hårdt på øret, for så begynder brillerne at gnave. Dette oplevede jeg ikke med Jabra Evolve2 65, og den oppustede silikonepude der er på bøjlen, samt de silikonepuder der er på ørekopperne gør det behageligt at have dem på. Til gengæld lukker de ikke meget lyd fra omgivelserne ude.

Det indbyggede batteri giver op til 37 timers batteritid, og det gør at de fleste kan komme igennem en hel arbejdsuge uden at skulle oplade headset’et dagligt. På det område er Jabra Evolve2 65 helt i top. Ikke en eneste gang oplevede jeg at det var nødvendigt at oplade Evolve2 65, og jeg var aldrig bange for at deltage i et møde fordi jeg frygtede at jeg ville løbe tør for batteri. Og har man så alligevel trukket den for langt, så kan man faktisk bruge Jabra Evolve2 65 mens man oplader den via det indbyggede USB-C stik og medfølgende kabel.

UC supporten, gør at Jabra Evolve2 65 bare virker med de apps de fleste af os bruger til videomøder. Personligt skifter jeg flere gange dagligt mellem Skype for Business, Teams og Zoom, og uanset hvilken af platformene jeg bruger, så virker både mikrofon og hovedtelefonerne bare med det samme. Det gør det ihverfald ikke er mig resten af mødet sidder og venter på.

Til daglig brug er Jabra Evolve2 65 klart godkendt.

 

Hvordan lyder musik og tale på Jabra Evolve2 65 ?

Den primære funktion af et headset som Jabra Evolve2 65 er naturligvis video- og audiomøder, og der er samtale og mikrofonlyd rigtigt god. Modtagerne i den anden ende kan høre dig klart og tydeligt (hvis deres forbindelse ellers er i orden).

Når det gælder musik, har jeg mens jeg skrev dele af denne anmeldelse lyttet til blandet musik. Bl.a. det nye album fra Faithless “All Blessed”, og jeg er imponeret over hvor fyldig en lyd Jabra Evolve2 65 kommer med. Uanset om det er bas, mellemtone eller diskant så får man en mere end OK lyd ud af headset’et.

Der er ikke støjreduktion i Jabra Evolve2 65, så derfor kan folk der taler i din umiddelbare nærhed godt virke forstyrrende, men det kræver at de taler meget højt.

Lyden er klart godkendt.

 

Konklusion

Jabra Evolve2 65 er en arbejdshest til dit daglige arbejde. Du får en fantastisk batteritid på op til 37 timer – En rigtig god passform på hovedbøjle og kopper, og så får du en lydkvalitet der bare sidder i skabet.

Og så kan du bruge de apps som Jabra har lavet til at gøre lyden endnu bedre.

Vi kan derfor kun give Jabra Evolve2 65 en “Recordere.dk Anbefaler” badge, fordi du med den model får en rigtig god ydelse for en yderst fair pris. Oven i det, så vil du elske at have et headset der giver en så god musiklyd.

 

Pris og levering

Jabra Evolve2 65 kommer i forskellige varianter. Du kan få headset alene med USB-A eller USB-C adapter med, eller du kan få et sæt, hvor du også får en USB-A dock med, hvor du kan oplade headset, uden at skulle forbinde et USB-C kabel til selve headsettet. Jabra Evolv2 65 kommer i farverne brun og sort.

  • Jabra Evolve2 65 USB-A eller USB-C : vejl. 1.945,- DKK
  • Jabra Evolve2 65 m/dock: vejl. 2.316,- DKK

Til priserne skal siges, at kigger man på Pricerunner, kan de findes væsenligt billigere allerede.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.