Forside * Nyheder

Nu kommer Disney-film endelig i 4K på iTunes

-

Film fra Disney er så småt begyndt at blive tilgængelige på Apples platform i 4K med Dolby Vision- og Dolby Atmos-understøttelse.

Der var mange Apple-fans, der stormede ud for at købe 4K-udgaven af Apple TV-boksen, da den landede i butikkerne. Det var ikke mindst i håbet om at kunne se effektbrag fra Hollywood i den bedst tilgængelige opløsning og kvalitet. Apple lovede nemlig også dengang i 2017, at 4K-film ville blive tilgængelige til samme pris som HD-film.

Men fans af alt fra Star Wars-universet og Marvel Cinematic Universe til live-actionversionerne af ‘The Lion King’ og ‘Beauty and the Beast’ blev skuffede. Til trods for det normalt ret fine forhold mellem Apple og Disney, kunne disse film kun købes og ses i HD. Dette var formentlig, fordi Disney allerede dengang så småt gik og barslede med Disney+-streamingtjenesten.

Annonce:

Det er dog snart et år siden, sidstnævnte blev lanceret i hjemlandet USA, og den er nu også kommet til Danmark for tre uger siden. Her kan man se Disneys film i 4K. Men hvad nu, hvis man allerede har investeret i en hel del Disney-film via iTunes og ikke har lyst til at betale det månedelige abonnement til Disney+?

I givet fald har den udviste tålmodighed nu endelig givet pote. Disneys film er nu ved at blive rullet ud til iTunes-brugerne i 4K, og med understøttelse for både Dolby Vision og Dolby Atmos. Det skriver 9to5Mac, der dog også nævner, at visse brugere stadig skal væbne sig med en anelse mere tålmodighed.

Gradvis, men automatisk opdatering

Det ser nemlig ud som om, at udrulningen sker gradvist. I USA har de fleste brugere angiveligt nu fået adgang til filmene i den høje opløsning, men i andre lande er det ikke tilfældet endnu. Og hvis der er blevet åbnet op i det pågældende land, er det ikke alle brugere, der har fået adgang samtidigt.

Samtidig er det ikke alle film, der har fået 4K-mærkatet klistret på sig rent digitalt, endnu. Også på den front skulle udrulningen ske gradvist. Men det ændrer altså ikke på, at udrulningen nu er igang, og den skulle også gælde film, brugerne allerede har indkøbt i HD. Den sidstnævnte opdatering skulle ske automatisk, sådan som det også var tilfældet med film, der kom fra andre filmselskaber.

Ifølge 9to5Mac er opgraderingen sat igang, efter at Apple og Disney endelig har fået en aftale på plads om forløbet – hvilket vidner om, at Disney har været tilbageholdende, sandsynligvis på grund af Disney+, som nævnt ovenfor. Sidste år blev en række Disney-film angivet som værende i 4K på iTunes, men 4K-mærkatet blev hurtigt fjernet fra disse igen.

Den skulle imidlertid være god nok denne gang, men som nævnt sker udrulningen stille og roligt. Er dine iTunes-indkøbte Disney-film blevet opgraderet til 4K? Giv lyd i kommentarsporet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.