Forside Produkter Smart Home

TEST: Google Nest Audio – Smarthøjttaler med mulighed for multirum og stereopar

-

Google har netop lanceret en afløser for deres klassiske Google Home højttaler fra 2016 – Fokus på den nye smarte højttaler har primært ligget på lyd og design, og om det er lykkedes har vi testet. Her er hvad vi synes om den nye Google Nest Audio.

I forbindelse med lanceringen af efterårets nye produkter fra Google, kom Google med en ny smarthøjttaler, der udover at afløse Google Home “vasen” fra 2016, og mange var hurtigt ude og sige, at det virkede som et produkt som gerne vil gå efter de populære multirumshøjttalere fra Sonos.

Men kan en højttaler til 799,- konkurrere med f.eks. Sonos Play One til 1.699,- ? , og lad os bare få svaret det spørgsmål med det samme – Nej det kan den ikke, og det skal den heller ikke. Til gengæld kan den sagtens slå mange de de mange forskellige andre smarthøjttalere til omkring 1.000,-

Annonce:

Vi har testet Google Nest Audio, og her er hvad vi synes.

 

Kassen til Google Nest Audio (foto: recordere.dk)

Udpakning og installation

Google Nest Audio kommer i en æske, der udover højttaleren indeholder en strømforsyning og en lille installationsmanual. Modellen vi testede var den lyse farve Chalk (kridt), men den findes også i en mørkere model i farven Charcoal (kul).

Nest Audio er beklædt med stof, der gemmer for de to højttalerenheder og tre mikrofoner.

På forsiden finder man de fire elegant skjulte dioder der kan vise lydstyrke, og også lyser når mikrofonerne lytter på hvad du siger.

På toppen finder man et haptisk input til regulering af lydstyrken, og på bagsiden finder man indgangen til strømkablet, samt en frisk kontakt til at slukke eller tænde for de indbyggede mikrofoner, hvis man ikke vil have at Google Assistant lytter med på hvad du taler om.

 

Kontakten til at slukke for mikrofonerne (foto: recordere.dk)

 

Designet er elegant, og en klar opgradering fra det forrige design, selvom det forrige design også kunne noget – Så er det mere diskrete design med til at den mere ubemærket kan stå fremme i de mange forskellige rum den kan bruges i.

Men du skal være opmærksom på, at Google Nest Home ikke kan stå i vådrum, da den ikke er certificeret til høj luftfugtighed som f.eks. Sonos One familien er. Den kan heller ikke bruges i større rum, hvis den skal være primær musikhøjttaler.

Til gengæld er den perfekt til køkken, kontor og de mange andre værelser der måtte være i boligen. Også fordi du kan bruge den som multirumshøjttaler eller danne stereopar med en tilsvarende højttaler. Dette har desværre ikke været muligt at teste, da vi kun havde én højttaler til test.

Installationen er hurtig og enkel, uanset om du bruger iOS eller Android, går du blot ind i din Google Home app, og tilføjer den nye enhed, der så får dine trådløse netværks indstillinger fra din smartphone. Google Nest Audio understøtter i øvrigt både 2,4 og 5Ghz trådløse netværk.

 

 

Hvordan lyder Nest Audio ?

Google har slået på trommer for hvor meget de har gjort for at forbedre lyden på den nye Nest Home højttaler, og der er ingen tvivl om det er den bedste smarthøjttaler Google har lavet indtil nu. Nest Audio kan iøvrigt spille 75 procent højere end forgængeren og bassen er 50 procent kraftigere end den var på Google Home højttaleren.

Vi testede Google Nest Audio med vores normale rækkefølge af blandet musik. Sade’s “Soldier of Love” lød fint, og der var plads til både bas og lilletromme, uden det fjerner fokus fra Sade’s sprøde stemme. “Belladonna” med Andreas Vollenweider lød også fint, igen ud fra højttalerens størrelse og pris.

Lyden er fyldig, men det virker som om det primært er mellemtone og diskant der har været i fokus. Nuvel jeg kan sagtens høre bassen, men den fylder ikke nok i billedet, og det er klart at enhedens størrelse sætter en naturlig begrænsning for hvor meget bas man kan få ud af sådan en lille fætter.

 

Google Nest Audio (foto: recordere.dk)

 

Googles audioteknikere har arbejdet meget med tuning og optimering af lyden, og Nest Audio bruger de indbyggede mikrofoner til at tilpasse højttalerens lyd til de omgivelser den står i.

Med Nest Audio får du en smarthøjttaler med god lyd, og du kan bruge den sammen med flere musik streamingtjenester som Spotify, YouTube Music og TuneIn Radio.

Desværre virker den ikke med Apple Music og Tidal, ligesom teleselskabernes musiktjenester ikke kan styres med Google Assistant, men der er dog alligevel råd for hvordan du kan bruge Nest Audio med de musiktjenester som ikke er direkte understøttet. Du kan bruge Chromecast eller … Bluetooth

 

OK Google, tænd for Bluetooth

Google Nest Audio har indbygget Bluetooth 5.0, og det gør at du også kan bruge den som Bluetooth højttaler, og du skal ikke engang rejse dig op, for at gå over til højttaleren for at trykke på en forbindelsesknap, for du beder bare Google Assistant høfligt om at tænde for Bluetooth, så fortæller assistenten dig hvordan du får forbindelse til højttaleren, og hvad den hedder i dine Bluetooth indstillinger.

Det er smart, og det virker perfekt uanset om det er Android eller iOS enheder du slutter til.

 

 

Google Assistant er stadig den bedste smarte assistent i Danmark

I Danmark har vi p.t. to smarte assistenter der kan tale dansk. Det er Google Assistant og Apple’s Siri, og af de to er det stadig Google Assistant der har førertrøjen på.

Det er sjældent at assistenten ikke ved hvad den skal svare, og da jeg testede med Andreas Vollenweider, gjorde Google Assistant mig lige opmærksom på at det iøvrigt var hans 67 års fødselsdag i dag, så tillykke herfra Andreas.

Herhjemme har jeg Nest Hub og Nest Mini, ligesom jeg har Google Assistant på mange af mine Sonos højttalere, og det er for længst blevet hverdag, at jeg beder om at få afspillet de seneste nyheder fra radioavisen på DR, eller siger “Godmorgen”, for at få vejrudsigt samt transporttid til arbejdet.

Oven i det virker det også med min Nest dørklokke, der gør at alle Nest enheder ringer og siger “Der er nogen ved døren”, når folk trykker på dørklokken. Jeg styrer også mit Philips Hue lys med Google Assistant.

Mange har stadig berøringsangst for at bruge de digitale assistenter, og selvfølgelig skal man være opmærksom på hvem – og hvad man lukker ind i sit hjem, men personligt har jeg ingen problemer med at være venner med Google Assistant, men det er naturligvis en smagssag, og selvom jeg er Apple bruger på både smartphone, tablet og MacOS, så er det stadig Google jeg bruger til søgning.

 

Konklusion

Google Nest Audio er en rigtig god smarthøjttaler til prisen. De 799,- DKK skræmmer ikke, og den virker til at være en god højttaler til mange rum i hjemmet. Dog skal man som sagt være OBS på om den musiktjeneste man bruger er direkte understøttet af Google Assistant. Ellers må man ty til Bluetooth.

Lyden er udefra størrelse godkendt, og designet er så diskret og elegant, at det ikke kan andet end godkendes, uanset hvem man er.

Google Nest Audio er god nok til at være din først smarthøjttaler, så hvis du ikke har en, og savner lidt musik i f.eks. køkken eller kontor, så kunne det godt være den du skulle købe.

Google Nest Audio ender på et flot 8-tal, ud fra hvor meget man får for under 800 kroner.

 

Pris og tilgængelighed

Den nye Nest Audio kan bestilles i Google Store og i forskellige webshops, ligesom den kan købes fra den 15. oktober 2020 i fysiske butikker.

Vejledende udsalgspris er 799,- DKK. Nest Audio fås i to farver, Chalk og Charcoal.

 

Tekniske specifikationer

 • Mål og vægt
  • Højde: 175 mm
  • Bredde: 124 mm
  • Dybde: 78 mm
  • Strømkabel: 1,5 m
  • Enhedens vægt: 1,2 kg (uden den eksterne strømadapter)
 • Farver: Chalk, Charcoal
 • Forbindelser:
  • 802.11b/g/n/ac (2.4 GHz/5 GHz) Wi-Fi
  • Bluetooth 5.0
  • Indbygget Chromecast
 • Strømforsyning
  • Ekstern adapter 30 W, 24 V
 • Højttalere og mikrofoner
  • 75 mm bashøjttaler og 19 mm diskanthøjttaler
  • 3 mikrofoner med stort lytteområde
  • To-trins-kontakt, der slår mikrofonen fra (hardwareknap)
 • Sensorer
  • Kapacitiv styring ved berøring (3 berøringsområder)
  • 3 mikrofoner med stort lytteområde
 • Processor
  • Quad Core A53 1,8 GHz

 

Google Nest Audio

799,-
8

Design

8.0/10

Lydkvalitet

7.0/10

Trådløse features

9.0/10

Value for money

8.0/10

Plus

 • Google Assistant er stadig den bedste digitale assistent
 • Bluetooth 5.0 kan bruges til de musiktjenester der ikke virker

Minus

 • Manglende Apple Music og Tidal support
 • Lidt mere bas vil være ønskeligt
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.