Forside * Nyheder

Dette keyboard har en Raspberry Pi indbygget

-

I et flashback til 80’erne og 90’erne har den populære hobbyplatform lanceret en maskine, der kombinerer nørderi med nostalgi.

For mange af os med et par år på bagen startede computere ikke som en boks med et tastatur tilkoblet og en skærm på toppen. Det begyndte som et tastatur med en computer indbygget (eller var det omvendt?). Microcomputere, som de teknisk set blev kaldt, indtog hjemmene i begyndelsen og midten af firserne.

Annonce:

De havde navne som Commodore 64, ZX Spectrum og Amstrad CPC 464, og blev nok primært brugt til spil. Men nogle lærte at programmere på dem og gjorde alt mulig andet interessant med maskinerne. Siden kom PC’er og spilkonsoller til og de ovenstående maskiner blev noget, kun retro-computing-nørder bruger tid på.

Men konceptet med at have et tastatur bygget ind i computeren er ikke så dumt. Og det har folkene bag Raspberry Pi nu fundet ud af. Platformen er som bekendt mest til nørder, der leger med at bygge computere ind i forskellige ting.

Nu har Raspberry Pi imidlertid lavet en computer, der i den gode gamle stil er bygget ind i et tastatur (eller er det omvendt?). Raspberry Pi 400 giver brugerne den seneste version af platformen med adgang til de fleste af connectorne intakt – men i en pæn kasse med et tastatur på toppen.

En computer til under en plov

Den er altså primært bygget til at sætte til en skærm og en mus eller en trackpad og så køre forskellige apps på den. Hvis du ikke kender Raspberry Pi i forvejen, så skal du vide, at computeren er baseret på ARM-platformen.

Det betyder, at du ikke ligefrem kan installere en fuld Windows 10 på den (med mindre, du kan få fat i den nye ARM-udgave af Windows, der angiveligt ikke er helt funktionsdygtig endnu, selv om den er begyndt at rumstere rundt ude i den virkelige verden).

Raspberry Pi-brugerne installerer derfor primært Linux-versioner på dem og laver eller bruger apps dedikeret til platformen, der kan forskellige ting. Der er ikke tale om et kraftcenter af en maskine, men det betaler man heller ikke for.

Raspberry Pi 400, som den nye model hedder, starter ved 70 dollar for en selvbygger-version, og hvis du vil have den samlet, koster den 100 dollar. Altså omkring 450 og 640 kroner før danske skatter og afgifter. Og ja, den kommer med dansk keyboard på et tidspunkt. Twitter-brugere har allerede fundet de nordiske keyboards i onlinebutikker, dog ikke lanceret endnu.

Skal du have én? Giv lyd i kommentarsporet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.