Forside * Featured

TEST: Huawei MateBoox X 2020- Windows ultra-bærbar

-
Huawei MateBook X 2020

Da vi testede MateBook X Pro i 2018 var vi super begejstrede – Nu er Huawei klar med en opdateret version med bedre specs, men ellers er alt som det var dengang – Vi har testet for at se om det stadig er nok.

Huawei har opgraderet deres MateBook X serie, men det er primært indmaden der har fået flere hestekræfter, for alt det ydre virker ens, og det betyder du får en Windows 10 ultra-bærbar med touch-skærm, Intel I5 Kaby-Lake, et lækkert tastatur og et håbløst webcam i en lækker indpakning.

Vi har testet den opdaterede MateBook X, og vi er stadig begejstrede for det meste.

Annonce:

 

Udpakning, design og installation

Huawei Matebook X 2020 kommer i en lille elegant kasse, der udover den bærbare computer indeholder en 65W USB-C oplader, et USB-C kabel, samt en USB-C hub som Huawei kalder MateDock 2 med VGA hvis nogen bruger det i 2020, HDMI og en USB-A port.

Modellen vi testede kom med Intel i5-1021OU Kaby-Lake, 16GB LPDDR3 RAM og 512GB nvme-SSD lagerplads. Farven var silver (grå), og skærmen er på 13 tommer. Designet minder meget om en blanding mellem en klassisk MacBook Pro og MacBook Air, og det er absolut en god ting. En nyhed på dette års MateBook X, er deres nu endnu større touchpad, der har fået Huawei Share, der gør at har du en Huawei Android telefon, kan du hurtigt overføre data mellem din telefon og din MateBook X.

 

Tastaturet er stadig det samme, og desværre har Huawei ikke valgt at flytte det håbløse webcam fra området mellem F6 og F7 knappen (mere om det senere), og så har du stadig en lækker fingeraftrykslæser sammen med on/off knappen.

Designet er yderst elegant, og samlekvaliteten virker yderst robust. På siderne finder man to USB-C 3.2 indgange, der begge kan bruges til opladning, og et mini-jack til hovedtelefoner og mikrofon. Computeren vejer ca. 1kg.

Huawei Matebook X 2020 kører Windows 10 Pro, og kommer med 64 bit versionen installeret som standard. Du kan selv vælge om du vil køre dansk eller engelsk ved installationen.

 

Tilbehør til Huawei MateBook X 2020

Hvordan performer den?

Som tidligere skrevet, så har modellen vi testede en Intel i5-1021OU Kaby-Lake, der kan levere mellem 2.10 Ghz og 4.20 Ghz Boost. Den kommer med 16GB LPDDR3 RAM, der selvom det ikke er fra øverste hylde i 2020, stadig leverer en rigtig god ydelse.

På GeekBench 5 leverede Huawei MateBoox X en Score på 1.075 Single-Core og 3.171 Multi-Core. Det indbyggede Intel Iris grafikkort performer fint til det meste.

 

Den indbyggede Toshiba nvme m2.SSD er også en god performer, der giver læsehastigheder på op til 3.300 mb/sek. Ligesom skrivning sker med op til ca. 2.930 mb/sek.

Det indbyggede trådløse netværk understøtter alle de vigtige protokoller helt op til Wi-Fi 6..

Ydelsen er klart godkendt.

 

3K touch-skærm er stadig helt i top

Skærmen på 13 tommer, og den har touch, og kommer med samme 3:2 Windows format, og opløsningen er på hele 3.000 x 2.000 pixels. Kontrasten er på 15.000:1, og den kan levere op til 400 nits. Skærmen er meget blank, og det betyder at du i mørke oplever at sidde foran et spejl, og i kraftigt sollys oplever at sidde med en skærm der med solen i den forkerte vinkel rammer dig direkte i øjnene.

Men udover det står skærmen knivskarpt. Jeg er personligt ikke så vild med touch-skærme fordi mine fedtede fingre helst skal holdes væk, men dem der kan lide det vil blive begejstrede for denne skærm.

Billedet står utroligt klart, og tekst og billeder står flot med en meget bred betragtningsvinkel.

Det indbyggede webkamera er stadig knap så smart

En anden feature er det skjulte kamera, der ligger mellem tasterne F6 og F7.

I disse tider hvor mange er nervøse for deres privatliv, og sætter tape på deres webkameraer på deres laptops, har Huawei lavet en løsning, hvor kameraet er skjult, og ikke kan se personer, når det er sænket ned i tastaturet.

Smart, men så er der lige det med vinklen. Jeg har det lidt ligesom Uffe Ellemann, og der er ikke nogen der skal optage mine dobbelthager nedefra, men det vil du opleve hele tiden med kameraet, og oven i det så vil dine fingre optræde på billedet, hvis du sidder i et videomøde, og samtidigt sidder og skriver.

 

Placeringen af webcam er direkte elendig

Så selvom jeg jeg gerne ville give topkarakter for idéen, så taber kameraet lidt sin værdi når det meste mine videomødedeltagere ser er mine fedtede fingre (Til gengæld skjuler de så min dobbelthage). Billedkvaliteten er dog godkendt til videomøder, og så må jeg jo bare lade være med at surfe samtidigt med at jeg holder møder.

Jeg savner dog at Huawei slukker kameraet når det er nede. Jeg havde forventet at der var sort skærm når kameraet var gemt i tastaturet, men tænder man kamera appen på Windows 10, kan man faktisk se at kameraet er tændt selvom det ikke er slået op. På med sølvpapirshatten igen. Oven i det ved jeg faktisk ikke hvor godt det er for skærmen hvis du lukker låget ned, og har glemt at lukke kameraet ned.

 

Fingeraftrykslæser på Huawei MateBook X 2020

Windows Hello fingerprint læser

Huawei Mate X 2020 kommer med en indbygget fingeraftrykslæser. Den sidder sammen med tænd/sluk knappen, og reagere endog meget hurtigt.

Det tager under et sekund at aflæse fingeraftrykket og logge ind, og løfter man låget fra sleep tilstand, til at man har Windows klart efter login, tager det under to sekunder.

Vi oplevede kun præcise aflæsninger, så “thumbs up” for den indbyggede fingeraftrykslæser, der gør det til en fornøjelse at logge ind i Windows 10.

Fingeraftrykslæseren virker også sammen med flere forskellige programmer. F.eks. 1password som vi bruger til at gemme alle vores forskellige kodeord og serienumre.

 

Oplader til Huawei MateBook X 2020

Batteritid

Huawei Matebook X 2020 kommer med et 42 Wh batteri, der ifølge specifikationerne kan give op til 15 timers batteritid. Jeg nåede aldrig i nærheden af de 16 timer, men på mellem 9 – 11 timer mens jeg testede. Jeg skrev det meste af denne anmeldelse og legede lidt med billedbehandling mens jeg testede.

Til gengæld har Huawei taget deres ekspertise fra smartphone opladning og taget med over i deres bærbare. Den medfølgende 65W USB-C oplader kan på en halv time give dig op til 3-4 timers batteritid, og fra 0 – 100% tager ikke mere end 80-90 minutter. Det er absolut godkendt.

 

Dolby Atmos

Huawei tilbyder “Dolby Atmos” lyd med indbyggede højttalere. Lad mig være ærlig med det samme, at selvom den lyder godt, så lyder den ingenlunde Atmos godt. Men Dolby har jo for længe siden valgt at sælge ud, og så kan man jo ligeså godt købe et officielt “Dolby Atmos” stempel.

Men, når det er sagt, så er jeg imponeret over den lyd og dybde der kommer ud af de højttalere, der sidder i Huawei Mate X 2020. Der er masser af lyd, og du kan sagtens se en film og være begejstret.

 

Konklusion

Huawei MateBook X 2020 er stadig en rigtig god ultra-bærbar – Du får et super design, og en skærm der er i særklasse god.

Med en pris på 11.995,- får du også lov til at betale for det. Men Huawei MateBook X er stadig en fantastisk Windows ultra-bærbar, og har du pengene, og vil ikke bruge det samme beløb på en MacBook Air, så er Huawei MateBook X en af de bedste Windows bærbare du kan købe for prisen.

 

 

Pris og levering

Den model af Huawei MateBook X 2020 vi testede med i5 og 16 GB RAM og 512GB SSD disk koster 11.995,- vejl., og du kan se aktuel dagspris på pricerunner.dk.

Huawei MateBook X
Design
Lyd
Skærm
Batteritid
Pris
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Super lækker skærm
Godt tastatur
Fin performance
God fingeraftrykslæser
Minus
Dumt webcamera
Batteritid ikke som lovet
4.2
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.