Forside Produkter Mobil

Apple får patent: Styr Airpods med tænder og hovedrysten

-
Foto: Shutterstock.com

Apple har fået patent på en futuristisk styring af øretelefoner der inddrager hoved, bevægelser og omgivelser.

De næste Airpods Pro kan komme med en udvidet styring og kontrol. Apple er blevet tildelt et patent i USA der udvider mulighederne for styring af øretelefonerne. Det skriver Patently Apple, et site dedikeret til at omtale Apple-patenter.

De nye muligheder er mange, og er en udvidelse i forhold til i dag hvor betjening sker via berøring. En af de nye muligheder for fjernbetjening er med tænderne. ‘Klik’ med tænderne for at udføre en funktion, eksempelvis at hoppe til næste nummer i playlisten.

Annonce:

‘Klik’ med tungen vil også kunne bruges som en kontrolenhed.

En tredje mulighed beskrevet i patentet er at røre ved ansigtet. Det kunne være at tappe med en finger på kinden.

En fjerde betjeningsmulighed er bevægelser, som fakter fra en hånd ud for hovedet.

Patentet beskriver at øretelefonerne kan tage input fra øregangen, og på den måde opfange lyde der kommer inde fra kroppen, som f.eks. når tænder og tunge styrer lyden.

Sidst men ikke mindst vil forskellige former for lyde også kunne fjernbetjene AirPods, altså hvis Apple vælger at gøre brug af alle de betjeningsmuligheder som patentet beskriver.

Indtil videre er det kun et patent. Om de futuristiske muligheder dukker op i et produkt senere må vi afvente at se. Men hvis de gør kunne det være i næste generations AirPods, startende med en ny Pro-model.

 

Annonce:
Forrige artikelSimultanpremiere på ‘Wonder Woman 1984’ er en succes – Nr. 3 fremskyndes
Næste artikelSådan fungerer ZTEs kamera under smartphone-skærmen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.