Forside * Nyheder

Google dropper at putte Android Things ind i intelligente enheder 

-

Det bliver ikke Android, der tager over som dominerende styresystem til IoT-enheder. I hvert fald ikke denne version af Android.

Der er mange gode grunde til at Google sidder på cirka 85 procent af verdensmarkedet for mobile enheder, når det gælder styresystemer. Android er open source og kan som en klump ler nærmest formes til hvilken som helst hardwarekonfiguration. 

Samtidig er det nemt for smartphone- og tabletproducenter at skabe versioner af Android, der passer til deres branding-strategi og øvrige app-strategier. Med mindre, firmaet hedder Huawei og er blevet offer for Trump-administrationens handelskrig med Kina, naturligvis. 

Annonce:

Det ville jo derfor være oplagt, hvis Google kunne gentage tricket med de Internet of Things-enheder, der lige nu bliver større og større forsamlinger af i hjemmene. Det sidste bliver næppe i mindre grad tilfældet efter julesæsonen i et år, hvor de fleste mennesker globalt set har tilbragt mere tid indendøre end normalt. 

Men dette får Google ikke held med, i hvert fald ikke lige nu. Det projekt, der ellers skulle have lagt Android på alle smarthjems-enheder, der ikke står Apple på, bliver nu lagt i graven. Navnet på projektet var Android Things. 

Manglende interesse 

Hvis du ikke synes, du har hørt dette navn før, er det fordi, projektet hører til blandt de Google-projekter, der aldrig fandt fodfæste. Android Things kan nu melde sig ind i samme klub som Wave, Buzz, Glass,  Google+ og mange andre initiativer fra Googles side, der måske nok var forsøget værd, men aldrig slog igennem. 

Android Things synes dog at have lidt under ekstra anonyme omstændigheder. Projektet begyndte i 2015 under navnet Brillo, og blev året efter omdøbt og lanceret som Android Things. Ud over markedsdominans ville Google opnå at sætte skub i udviklingen af apps og ny funktionalitet til alt fra intelligente højttalere til routere, ved at skabe en fælles platform, det kunne foregå på. 

Men efter 2016 blev der meget stille omkring Android Things, og meget få enheder nåede ud til forbrugerne med styresystemet ombord. Sidste år meldte Google så ud, at Android Things fremover ville være fokuseret på intelligente højttalere og smart-skærme, ikke mindst Googles egne. Eftersom der står Amazon og Apple på mange devices i det marked, var det svært for Android Things at blive dominerende. 

Og nu er det altså slut. 5. januar vil udviklere, der arbejder med platformen, ikke længere kunne starte nye projekter og et år senere, i januar 2022, lukkes projektet endeligt. Det er dog næppe ensbetydende med at Google ikke længere vil forsøge at indtage andre producenters smart-enheder, f.eks. med fremtidige initiativer, og så Google Assistant, naturligvis. 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.